(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
KLUCI V AKCI - JAHODY S MÁTOVÝM KARAMELEM
Potřebné ingredience
50 g krupicového cukru
250 ml vody
1 citron
snítka čerstvé máty
30 g čokolády na vaření
100 g zakysané smetany
Postup přípravy
Jahody s mátovým karamelem a čokoládovou smetanou - 4 porce
Famózní dezert, kterým si Ondřej získali nejen paní Klausovou, ale i její doprovod. Jednoduchá kombinace surovin překvapí v ústech svojí rafinovaností.
400 g čerstvých jahod
Jahody omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a naskládáme na talíře.
Zakysanou smetanu smícháme s citronovou kůrou (citron důkladně omyjeme), nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici chladit.
Cukr v pánvi rozpustíme na světlý karamel, zalijeme jej vodou, šťávou z poloviny citronu a svaříme na medovou konzistenci, odstavíme a vmícháme nasekanou mátu.
K jahodám servírujeme porci zakysané smetany a jahody přeléváme mátovým karamelem.
chci vyzkoušet na valentýna, pak hodím fotky a napíšu, jaké to bylo
Famózní dezert, kterým si Ondřej získali nejen paní Klausovou, ale i její doprovod. Jednoduchá kombinace surovin překvapí v ústech svojí rafinovaností.
400 g čerstvých jahod
Jahody omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a naskládáme na talíře.
Zakysanou smetanu smícháme s citronovou kůrou (citron důkladně omyjeme), nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici chladit.
Cukr v pánvi rozpustíme na světlý karamel, zalijeme jej vodou, šťávou z poloviny citronu a svaříme na medovou konzistenci, odstavíme a vmícháme nasekanou mátu.
K jahodám servírujeme porci zakysané smetany a jahody přeléváme mátovým karamelem.
chci vyzkoušet na valentýna, pak hodím fotky a napíšu, jaké to bylo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vevey
(upraveno)
13. 6. 2010, 10:46





nahlásit