(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
mědvědí tlapky, šlehačkové zde z mmb, vanilkové rohlíčky, linecké, mandlové linecké, oříškové strojkové
Potřebné ingredience
Medvědí tlapky 12,5 dkg másla 18 dkg hl. mouky 10 dkg ml. cukru 10 dkg ml. ořechů trochu kakaa a skořice. Formičky vysypeme hl. moukou a vlažné vyklápíme..
Postup přípravy
Vanilkové rohlíčky
32 dkg ml. mouky
24 dkg másla
16 dkg ml. ořechů
8 dkg ml. cukru
2 žoutky
Linecké těsto- opravdu výborné
40 dkg hl. mouky
14 dkg ml. cukru
25 dkg hery - já dávám do lineckého máslo
2 žloutky
1 vanilka a citrónová kůra
Těsto necháme 3 hod odležet nebo přez noc.
Dále Linecké mandlové věnečky ze stránek Sladkosti.
Žloutky ze čtyř natvrdo uvařených vajec, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, špetka soli, 300 g hladké mouky, citrónová kůra.
Dále: 2 rozšlehané žloutky na potření, 120 g oloupaných krájených mandlí promíchaných s moučkovým a vanilkovým cukrem na obalení a rybízová marmeláda na slepení.
Postup:
Uvařené žloutky najemno nastrouháme a s moučkovým cukrem a máslem umícháme do pěny. Přidáme prosetou mouku, citrónovou kůru a sůl a vypracujeme křehké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladnu asi 2 hodiny odpočívat. Mandle promícháme s vanilkovým cukrem. Těsto rozválíme na sílu asi 4 mm a vykrajujeme kroužky - věnečky o průměru 50 mm. Povrch věnečků potřeme rozšlehaným žloutkem a obalíme v mandlích s cukrem. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 160-170°C 10-15 minut dorůžova. Upečené zchladlé věnečky slepujeme po dvou rybízovou zavařeninou.
Oříškové strojkové:
500 g hladké mouky, 220 g moučkového cukru, 250 g Stella, 1 vejce, 250 g mletých ořechů, 1 vanilkový cukr, asi 3 lžíce mléka, citronová kůra. Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Přes nástavec na masovém strojku protlačujeme těsto a tvarujeme kroužky nebo tyčinky, které upečeme. Pocákáme čokoládou.
32 dkg ml. mouky
24 dkg másla
16 dkg ml. ořechů
8 dkg ml. cukru
2 žoutky
Linecké těsto- opravdu výborné
40 dkg hl. mouky
14 dkg ml. cukru
25 dkg hery - já dávám do lineckého máslo
2 žloutky
1 vanilka a citrónová kůra
Těsto necháme 3 hod odležet nebo přez noc.
Dále Linecké mandlové věnečky ze stránek Sladkosti.
Žloutky ze čtyř natvrdo uvařených vajec, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, špetka soli, 300 g hladké mouky, citrónová kůra.
Dále: 2 rozšlehané žloutky na potření, 120 g oloupaných krájených mandlí promíchaných s moučkovým a vanilkovým cukrem na obalení a rybízová marmeláda na slepení.
Postup:
Uvařené žloutky najemno nastrouháme a s moučkovým cukrem a máslem umícháme do pěny. Přidáme prosetou mouku, citrónovou kůru a sůl a vypracujeme křehké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladnu asi 2 hodiny odpočívat. Mandle promícháme s vanilkovým cukrem. Těsto rozválíme na sílu asi 4 mm a vykrajujeme kroužky - věnečky o průměru 50 mm. Povrch věnečků potřeme rozšlehaným žloutkem a obalíme v mandlích s cukrem. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 160-170°C 10-15 minut dorůžova. Upečené zchladlé věnečky slepujeme po dvou rybízovou zavařeninou.
Oříškové strojkové:
500 g hladké mouky, 220 g moučkového cukru, 250 g Stella, 1 vejce, 250 g mletých ořechů, 1 vanilkový cukr, asi 3 lžíce mléka, citronová kůra. Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Přes nástavec na masovém strojku protlačujeme těsto a tvarujeme kroužky nebo tyčinky, které upečeme. Pocákáme čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
18. 10. 2021, 14:15
máte hezké cukroví,zkusím podle vás letos něco upéct na vánoce
laskonka333
(upraveno)
2. 11. 2014, 12:56
šikulka
jananovazak
(upraveno)
1. 11. 2014, 18:55