Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

ZELENÁ HOŘČICE (ze zelených rajčat)

0.0
ZELENÁ HOŘČICE (ze zelených rajčat)

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 6 ks zelených paprik, 1/2 kg hlávkového zelí, 2 velké cibule, 1 větší celer, 2 lžičky soli, 180 g cukru, 1/4 litru octa. Můžeme pro větší pikantnost a ostrost přidat pálivé zelené feferony dle chuti.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu pomeleme na masovém strojku a přidáme k tomu 2 lžičky soli, 180 g cukru a dusíme 20 minut pod pokličkou. Poté přilijeme 1/4 litru octa a dusíme ještě dalších 5 minut. Horkou směs plníme do sklínek. Nesterilujeme, ale dáme sklínky dnem vzhůru. Podáváme k masu, párkům nebo si to můžeme namazat na topinky či chleba s máslem.

Receptů na "zelenou" hořčici je hodně, ale já dělávám tuto a vždy má úspěch, hlavně u mužské populace a jejich polovičky po mne vždy chtěly receptík:-) Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pajdulinka 24. 9. 2012, 15:11
překvapuje mě to zelí,to jsem ještě neslyšela,že by se dávalo do hořčice,ale proč ne.Děkuji moc za receptík (L)
Mispulka2276 24. 9. 2012, 15:15
@pajdulinka Takto to je napsáno v originále, ale můžete i bez toho zelí a přídat více rajčat nebo paprik. Třeba jsem to dělávala i takto: rajčata+papriky+cibuli, feferonky, cukr, ocet a sůl......záleží na každém. Já třeba vynechávám ten celer (od mládí ho nemusím) a je to také dobré. Jak říkám - je to taková dobrá "salakvarda" ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie