obrácený jablečník s pudinkem a smetanovým krémem
Potřebné ingredience
75 dkg jablek, troška skořice, 1 vanilkový cukr****na piškot :4 vejce, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 20 dkg moučkového cukru, 5PL horké vody, 5 PL oleje****na pudink: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru***na krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 180 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, asi 3 PL cukru moučka, 3 želatinové plátky****na povrch: 2 hrsti čerstvých nebo mražených malin, 1- 2 PL cukru, trošku vody, trochu pudinkového prášku nebo 1 želatinový plátek.
Postup přípravy
Uvaříme pudink a ještě horký ho rozlijeme na jablíčka, necháme dobře vychladnout.
Maliny povaříme s cukrem a vodou, zahustíme troškou pudinku, přepasírujeme zrníčka a necháme vychladnout.
Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr sešleháme. Vmícháme ušlehanou šlehačku a nabobtnané zahřáté želatinové plátky. Krém natřeme na pudink, pokapeme vychladlými malinami a cukrářkou stěrkou promícháme. Moučník necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé