(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Narozeninový dort pro mou maminku
Potřebné ingredience
piškotové těsto, krémy na plnění, pěnové bonbóny na potažení, cukrářské perličky a stuha
Postup přípravy
Moc děkuji jedné paní, která sem kdysi vložila tip na narozeninový dort, akorát v bílé barvě. Já jsem ho provedlá v žlutavozlaté barvě. Všem taky moc díky za rady o potahování dortů, dělala jsem to podruhé a konečně se povedlo, i když jsem myslela, že to tak akorát můžu vyhodit do koše (pokud to ovšem sundám ze lžíce a neztvrdne to:-)))) Ale zadařilo se a mamka měla radost. Chutnal výborně, byly dva krémy (čokoládový a kokosový).
Vrchní pohled
Boční pohled
A šup s ním na talíř
Ještě nakrájet bebestřechu....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pakina
(upraveno)
12. 2. 2008, 23:04
moc prosím o návod,jak se takové dobrůtky potahují a z čeho se to dělá s pozdravem Pakina
zuzaa
(upraveno)
12. 2. 2008, 17:45
Jani, nádherný dortík Písněte prosím ještě, jak jste vytvořila ty hvězdičky, díky
EliM111
(upraveno)
11. 2. 2008, 21:36
Dort nádherný, bylo by možné vložit recept na tu bombónovou hmotu?
Jannycka
(upraveno)
11. 2. 2008, 21:42
@EliM111
Dělala jsem to podle rad maminek z MMB, nastříhala jsem si JOJO a použila ty bílé půlky, pak ještě žluté z Lídlu, dala spolu se dvěmi lžícemi citronové šťávy do mikrovlnky cca na 20-30vteřin. Poté míchala a přidala jsem ještě žluté potravinářské barvivo. A neustále dodávala jemný moučkový cukr, málem se mi to přilepilo a ztvrdlo, nepřestala jsem zoufat a nakonec vyválela na podsypané ploše. Snad se podaří i Vám, když to šlo i mně . Jana.
jozifkova
(upraveno)
11. 2. 2008, 21:08
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu. Zkusila jsem potáhnout dort marcipánem - kupovaným. Rozválela jsem ho, korpus potřela krémem a přílepila marcipán. Vypadalo to pěkně, ale po nějaké době marcipán jakoby spadl nebo se vpil ... poradíte jak být příště úspěšná?
onasi
(upraveno)
12. 2. 2008, 14:28
@jozifkova
Milá ivano, marcipán se mohl rozmočit kvůli krému, který byl pod ním. Já jsem přešla na hmotu z marshmallow bonbónů a ta tuhle vlastnost nemá. POdle původního receptu ale byla jen sladká, zkusila jsemmísto části moučkového cukru dát sušené mléko a bylo to v pohodě.
Jannycka
(upraveno)
11. 2. 2008, 21:32
@jozifkova
Milá Ivano, moc Vám asi neporadím, jelikož ten dortík jsem potahovala z hmoty z pěnových bonbonů. Dávala jste pod ten marcipán ještě krém na vyrovnání? Jestli to nebylo tím? Moc se omlouvám, že Vám moc neporadím, ale třeba si to přečte nějaká zkušenější ,,kuchařka´´ a dodá fígl, jak na to, taky by mě to zajímalo. Pěkný večer.
jozifkova
(upraveno)
12. 2. 2008, 20:12
@Jannycka
Díky díky .. no příště zkusím tu bonbonovou hmotu... pokoušela jsem se o marcipán .. moooc dobrý ale rozválet nešel takže jsem s něj udělala kuličky a manžel mlaskal večer u telky Buchtu jsem napatlala želatinou a bylo Problém bude asi mezi prkýnkem a podlahou
Leeila
(upraveno)
10. 2. 2008, 21:31
Krááásněj
Jannycka
(upraveno)
11. 2. 2008, 10:26
@Leeila
Díky
RUNTY
(upraveno)
9. 2. 2008, 22:35
Jani , nádhera , jste šikulka.
Jannycka
(upraveno)
10. 2. 2008, 13:01
@RUNTY
Díky
onasi
(upraveno)
9. 2. 2008, 22:29
Jani, moc se Vám povedl, ta zlatá je také krásně slavnostní, pravděpodobně to byl obrázek, ketrý jsme vkládala já, ani nevíte, jak mě potěšilo, že se nápad ujal. Já jsem při posledním potahování dortu do hmoty z pěnových bonbónů kvůli nedostatku moučkového cukru přidala trochu sušeného mléka a také to bylo moc dobré. mějte se krásně! Jak jste dělala ten kokosový krém?
Jannycka
(upraveno)
9. 2. 2008, 22:32
@onasi
Jejda, tak to jste Vy, super, hned mě totiž zaujal a chtěla jsem ho ve žluté. Děkuji za pochvalu . Já s tím potahováním jsem měla nervy, naštěstí jsem měla dost cukru, sušené mléko ne, ale zvládla jsem to. Celá rodina pak hádala, z čeho jsem to dělala . Mějte se taky moc hezky a jestli budete mít zase nějaký fajn tip, budu ráda. Pěkný večer!