(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
JABLEČNÝ SIRUP
Potřebné ingredience
jablečný mošt cukr kyselina citrónová můžeme přidat ananasové aroma
Postup přípravy
Jablečný sirup
Vylisovanou šťávu necháme několik hodin odstát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně.
Odměříme, zahřejeme zhruba na 70 stupňů a přidáme cukr a kyselinu citrónovou.
Na 1 litr šťávy dáme 1,70 kg cukru a 12-18g kyseliny citrónové, čím je mošt sladší, tak více kyseliny, mícháme a sbíráme pěnu.
Zahřejeme na 85 stupňů, plníme do předehřátých láhví - vypláchnu horkou vodou,nebo předehřívám v troubě,zavíčujeme, položíme a necháme vychladnout.
Můžeme přidat anasové aroma.
ať se povede!!!!!!!
Vylisovanou šťávu necháme několik hodin odstát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně.
Odměříme, zahřejeme zhruba na 70 stupňů a přidáme cukr a kyselinu citrónovou.
Na 1 litr šťávy dáme 1,70 kg cukru a 12-18g kyseliny citrónové, čím je mošt sladší, tak více kyseliny, mícháme a sbíráme pěnu.
Zahřejeme na 85 stupňů, plníme do předehřátých láhví - vypláchnu horkou vodou,nebo předehřívám v troubě,zavíčujeme, položíme a necháme vychladnout.
Můžeme přidat anasové aroma.
ať se povede!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé