(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Řepa
Potřebné ingredience
řepa,voda,ocet,sůl,cukr,fenykl
Postup přípravy
Řepu povaříme(asi 1kg)doměkka,necháme vychladnout,oloupeme,nakrájíme.Než nám vychládne uděláme si nálev- na to 1kg mi stačilo:1/2l vody,125ml octa,15g soli,30g cukru.
Na dno sklenice si dáme pár zrníček fenyklu,naplníme řepou a zalijeme nálevem,zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 20minut.
Na dno sklenice si dáme pár zrníček fenyklu,naplníme řepou a zalijeme nálevem,zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 20minut.
uvařená řepa
nastrouhaná řepa
fenykl,řepa ve sklenicích a už jen zalít nálevem a je to
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
3. 8. 2016, 18:01
P.A.V.L.A
(upraveno)
23. 3. 2016, 18:08
Lucie-Anna
(upraveno)
23. 3. 2016, 16:04
Mohu se zeptat - řepu v nálevu už nijak nezavařujete? Vydrží takto delší dobu (tedy, když se nesní)?
žingi
(upraveno)
23. 3. 2016, 16:14
@Lucie-Anna
zalijete horkým nálevem a už se nezavařuje,mám vždy od sezony do další sezony,jsem na ní sama doma,nikdo mi ji nejí,tak vydrží
Lucie-Anna
(upraveno)
23. 3. 2016, 16:25
@žingi
Děkuji, určitě vyzkouším!
žingi
(upraveno)
23. 3. 2016, 16:26
@Lucie-Anna
nemáte,ještě je dobrá se zelím,ta se dělá jinak a je jemnější
jablcko111
(upraveno)
18. 9. 2012, 10:36
robím skoro rovnako . ale okrem fenyklu, dávam aj anýz. a repu šúpem ešte nie celkom vychladnutú. keď je dobre uvarená a ešte teplá, dá sa šupka ošúpať aj prstami. pošúcham uvarenú repu medzi prstami a šupka ide po kúskoch pekne dolu.
žingi
(upraveno)
18. 9. 2012, 10:56
@jablcko111
tak já ji dělala až druhý den,protože první večer jsem dělala řepu se zelím a už se mi tak pozdě do této nechtělo,ale mám koupené další 3kg,tak to budu muset zpracovat
jablcko111
(upraveno)
18. 9. 2012, 18:43
@žingi
aj tá se zelím vyzerá byť dobrá. takú som ešte nerobila. musím vyskúšať
žingi
(upraveno)
18. 9. 2012, 18:46
@jablcko111
Katko,ta je ještě lepší,je jemnější jak samostatná řepa