(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Svěží letní lehký koláč s ovocem a drobenkou
Potřebné ingredience
1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 125 g másla, 1 vanilka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, necelý hrnek mléka, 400-500 ga ovoce (mám vyzkoušeno s rybízem, borůvkami, lesní směsí, může být i mražená)
Postup přípravy
z cukru, mouky, másla a vanilky uděláme drobenku -> nejdříve vidličkou, pak pořádně prohněteme prsty. 1 hrnek dorbenky odebereme a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva, promícháme a těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, na těsto nasypeme osoce a pak posypeme drobenkou. Pokud děláte z rybízu, je možné jej ještě pocukrovat. Pečeme na 170ˇ cca 25 minut.
drobenka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé