(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bezlepková sekaná se sýrem a květákem
Potřebné ingredience
0,500kg mletého masa,1květák,3 kusy taveného sýra,1-2vejce,sůl a pepř +majoránka dle chuti,cca 200g bezlepkové kukuřičné polohrubé mouky,trochu oleje na polití sekáné na dopečení.
Postup přípravy
Květák umyjeme a uvaříme ve slané vodě do měkka,pak scedíme vodu a květák necháme vychladnout.Mezitím si dáme do mísy mleté maso a pak přidáme nastrouhaný květák a vše promícháme měchačkou.Dále přidáme 3 trojůhelníčky taveného sýra a rozetřeme a přidáme k směsi.Ještě přidáme vejce,osolíme a opepříme dle chuti,dále přidáme majoránku.Důkladně promíchat a až potom sypeme pomalu kukuřičnou bezlepkovou mouku so směsi.Vše pořádně promícháme, pak nejlepe už rukama -mokrýma a těsto musíme jakoby házet - v míse,aby se vše spojilo pěkně.Vytvoříme šišku a tu pak zabalíme do potravinářské folie,tu dáme do pekáčku a přilijeme trochu vody cca 300ml.Dáme péci do rozpálené trouby na 190°C na 40minut, vyndáme pekáček a uvidíme jak se potravinářská folie sama svlékla,necháme ji vespod aby se nám sekaná nepřipálila a sekanou polijeme shora trochou oleje a vrátíme zpět do trouby a dopečeme ještě 10-15minut aby pěkně zhnědla a byla kůra.
Podáváme třeba s bramborovou kaší nebo brambory
Podáváme třeba s bramborovou kaší nebo brambory
mleté maso a nastrouhaný uvařený květák
Zde se balí sekaná do potravinářské folie
Zabalená sekaná
Zde už je vložená v pekáči i s vodou
Sekaná upečená cca 40minut ,polijeme olejem a vrátíme zpět do trouby
Hotová sekaná bezlepková
Řez hotové sekané
Zde už se servíruje
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
3. 11. 2013, 16:48
laskonka333
(upraveno)
5. 7. 2013, 19:48
skúsim zbožňujem karfiol
peggybundova
(upraveno)
14. 9. 2012, 17:21
Vypadá to jedle my jsme právě včera květák snědli, ale časem vyzkouším určitě by to bylo dobré i z brokolice.
Viko
(upraveno)
15. 9. 2012, 20:05
@peggybundova
Jo jo vyzkoušejte,je fakt dobrá a nebyla tak vysušená a s brokolicí chci vyzkoušet příště