Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Koprová omáčka z kuchařské pohotovosti

0.0
Koprová omáčka z kuchařské pohotovosti

Potřebné ingredience

2l vyvaru 0,5l smetana 250g másla 150g hladké mouky 1 cibule 3 lžíce zakysané smetany 1 svazek čerstvého kopru tymian cukr ocet sůl,pepř 5 kuliček nového koření 4vejce(žloutky)

Postup přípravy

Suroviny si upravuji podle svého,nedavam tolik másla ani vajec,každy jak chce.
Na másle orestovat cibuli na jemno spolu s nasekanými stonky kopru a snitem tymianu,pepř a dát nové koření,zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou cibulovou jíšku.
Do ní přilijeme trochu octa a hovězí vyvar(já dávám vodu) a provaříme.Potom přecedíme.
Zakysanou smetanu smícháme se žloutky a trochou smetany a tuto směs vlijeme do omáčky.
dochutíme cukrem,solí,octem a nalijeme zbytek smetany.Vsypeme nasekaný kopr a krátce provaříme.
Podáváme s bramborem či kynutym knedlíkem,masem nebo vejcem:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fialousek 11. 1. 2014, 14:11
Dobrý den! Dnes jsem vyzkoušela koprovku dle vašeho receptu a byla jsem překvapena. Tak dobrou koprovou jsem ještě nejedla. Netušila jsem, že těch pár drobností, které jsem do koprovky nedávala (tymián, pepř, nové koření a stonky kopru) udělá takové zázraky. Prostě bašta veliká a osobně už koprovku jinak dělat nebudu. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie