(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kokosové ježe
Potřebné ingredience
Cesto: 6 vajec, 250g pr.cukru, 100 g kryst.cukru, 300 g pol.múky, 1 kypr.prášok, 50 g ml.orechov Poleva: 380 g prášk.cukru, 35 g kakaa, 10 lyžíc mlieka, 1 HERA- varíme pri stálom miešaní asi 3 minúty Na obalenie: asi 300 g kokos. múčky
Postup přípravy
Z kryšt. cukru si spravíme karamel, zalejeme ho 200 ml vody a rozvaríme. Žltky vymiešame s pr.cukrom a pomaly k nim prilievame karameliz. sirup. Postupne pridávame múku s kypriac. práškom a ml. orechy. Do hmoty primiešame ušľahaný sneh z bielkov. Pečiem pri 200 stupňoch asi 15-20 minút. Po vychladnutí pokrájame na kocky( mne vyšlo 48 kusov), namáčame do polevy a obaľujeme v kokose. Necháme stuhnúť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé