(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Tvarohový koláč s broskvemi a čokoládou
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g cukru moučka, 140 g Hery, 1 žloutek. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 50 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 3 vejce + 1 bílek. Dále: 1 - 2 broskve, hořká čokoláda, kousek 100 % tuku.
Postup přípravy
Suroviny na těsto zpracujeme na vále a těstem vyložíme dno i okraj vymazané dortové formy (zde průměr 24 cm). Žloutky s máslem a cukrem vyšleháme, přimícháme tvaroh a lehce vmícháme předem ušlehaný sníh ze 4 bílků. Náplň rozetřeme na těsto, poklademe čtvrtkami oloupané broskve a pečeme na 180°C (pekla jsem 40 minut). Vychladlý koláč polijeme čokoládovou polevou.
výborné, ale ještě to něco chtělo nahoru
pečené ve formě průměr 28 cm, tentokrát s meruňkami a čokoláda je se zakysanou smetanou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
černa hora
(upraveno)
9. 9. 2012, 12:54
Halmat
(upraveno)
6. 9. 2012, 17:11
darinka30
(upraveno)
6. 9. 2012, 12:56
mnam..