Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

♥Kuřátko s kaší♥ na česneku, cibulce a mrkvi a kuřecí polévka s kapáním aneb ZÁCHRANA když zapomenete rozmrazit kuře

0.0
♥Kuřátko s kaší♥ na česneku, cibulce a mrkvi   a kuřecí polévka s kapáním aneb ZÁCHRANA když zapomenete rozmrazit kuře

Potřebné ingredience

♥Na polévku: 1 zmražené kuře, 1 cibule, 5 mrkví, nové koření (špetka), sůl (cca 2 lžičky), pepř (4 kuličky), podravka (cca půl lžičky až lžička), 1,5 litru vařící vody.
♥Na kuřátko: 1 cibule, 2 mrkve, 3-5 stroužků česneků, pár plátků másla.
♥Na kaši: 2 kg brambor, sůl, trošku másla a hrneček mléka.
Doba trvání celého vaření: 1 hodina

Postup přípravy

Dáme si vařit do rychlovazné konvice vodu, ale než se uvaří, rozpálíme si mezitím plotýnku a dáme na ni hrnec se zmraženým kuřetem (ať už se ohřívá). Kuře zalijeme vařící vodou, přidáme cibuli, 3 očištěné mrkve nakrájené na menší kousky, nové koření a kuličky pepře. Uvedeme k varu.
Dáme vařit v konvici další vodu na brambory.
Mezitím si zbylé dvě mrkve očistíme a nakrájíme na struhadle nadrobno a na pánvičce osmahneme na másle. Očistíme si brambory, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit.
Také si už rozpálíme troubu na 200°C a nachystáme si pekáček (na kolečka nakrájíme cibulku, a mrkev na kolečka, a česnek na kolečka, poklademe plátky másla) a pekáček vložíme do trouby ať už se základ trošku opéká (lze ještě zakápnout olivovým olejem).
Jakmile už kuře není zmrzlé a polévka už má mastná očka a vůni, (cca půl až tři čtvrtě hodinka) vyndáme kuře z polévky a rozstřihneme napůl a řádně osolíme a okořeníme kořením na kuře. Do polévky vrátíme zbylé kuřecí ořezy (prostředek a krk). Do polévky přidáme osmahlou mrkev, dosolíme, dopodravkujeme a případně dopepříme. Připravíme si marinádu na kuře (rozehřejeme si lžíci medu v mikrovlnce a pak do medu přidáme sójovou omáčku- 2-3ČL a chilli omáčku (1 ČL i méně) a tou potřeme pěkně půlky kuřete ze všech stran a pak dáme do pekáče kůží nahoru. Podlijeme šufánkem až dvěma polévkou a pekáč zaklopíme. Pečeme v troubě až do doby kdy má kuřátko pěknou barvu (poléváme šťávou, pak poklop odklopíme a ještě dogrilujeme. Pozor ať se nepřipeče. Polévku zahustíme kapáním (1 vajíčko, 1,5PL mléka, 1,5PL polohrubé mouky) a zamícháme. Vybereme pryč větší kusy mrkve, cibuli i maso. Maso obereme a dáme s pár kolečky vybrané mrkve na talířky a posypeme petrželkou. Zbylé maso, pokud už je moc na talířcích vrátíme do polévečky. Doděláme bramborovou kaši, jak ji máme rádi (já jen rozmixuji tyčovým mixérem s máslem a mlékem a dosolím). Příloha: nejlepší je s bramborovou kaší ♥

Polévečka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 6. 9. 2012, 10:41
(Y)dobrá rychlovka (clamp)
Boňule 5. 9. 2012, 10:35
Lákavé! (Y)
ladyduchess 6. 9. 2012, 10:28
@Boňule je to strašně rychlé a fakt šťavnaté, a hlavně super když zapomenete rozmrazit kuře (L)
ladyduchess 5. 9. 2012, 8:01
Manželovi moc chutnalo [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie