(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Kuře na zelí.
Potřebné ingredience
Kuřecí čtvrtky nebo rozpůlené a vyčištěné kuře, kysané zelí, cibule, slanina nebo nějaká uzenina, sůl, pepř, g a kmín.
Postup přípravy
Kuřecí díly omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme do pekáčku na zelí, které jsme podle chuti propláchli, mírně posolili a pokmínovali. Na kuře i zelí klademe kolečka cibule, plátky slaniny, mírně podlijeme a dáme péct. Já si navíc často zjednodušuji práci tím, že na posledních 30minut pečení proložím mezi kuře a zelí brambory nakrájené na plátky. Celková doba pečení je při 170-180st. asi 80minut, opravdu hodně záleží na troubě. Na posledních 10 minut můžeme teplotu zvednout na 220 st., získáme tak křupavou kůžičku.
Pokud je manžel "vepřožravec" a odmítá jíst kuřata, jako ten můj:-))))" , doporučuju kombinovat s receptem "Vepřové měšce plněné zelím a klobásou". http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13324 Je to při jedné práci a spokojená je celá rodina :-D
Pokud je manžel "vepřožravec" a odmítá jíst kuřata, jako ten můj:-))))" , doporučuju kombinovat s receptem "Vepřové měšce plněné zelím a klobásou". http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13324 Je to při jedné práci a spokojená je celá rodina :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Gaaby
(upraveno)
17. 2. 2008, 13:36
Dobrý den, Deniso. Moc Vám děkuji za výborný recept! Kuře míváme často a můj už ho má plné zuby. Tohle bylo zase něco jiného a VYNIKAJÍCÍ! Většinou když zkusím něco nového, tak se mi to zaručeně nepovede. Ale s tímto jídlem jsem sklidila úspěch u muže, u svých dcer (dostaly to bez zelí) a dokonce i u nevlastního (dospělého) syna, který je kuchař. Díky Vám! Gábina
Trinity76
(upraveno)
19. 2. 2008, 13:21
@Gaaby
Tak to jsem moc ráda, že Vám chutnalo Můj manžel už taky tvrdí, že z těch kuřat, co pořád jíme, začíná kvokat Chlapům se nezavděčíme Většinou dělám vegetariálnská jídla, teda aspoň přes týden a přes víkend musím Vařit zvlášť pro manžela a zvlášť pro děti, my totiž zase nemusíme vepřové
aero-orion
(upraveno)
8. 2. 2008, 13:17
Také ho dělám,jen u nás nikdo kyselé zelí nejí.Tak používám sladkokyselé a s rýží je to náramná bašta
Violass
(upraveno)
8. 2. 2008, 12:26
Taky to dělávám je to vynikající všem recept od Denisky doporučuji.
Trinity76
(upraveno)
8. 2. 2008, 9:54
S rýží? To zní dobře úchylně, určitě vyzkouším )))
wicht
(upraveno)
8. 2. 2008, 9:11
taky dě;láme, ale s rýži. doporučuju