(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Bramborový salát za tepla
Potřebné ingredience
Asi kilo vařených brambor ve šlupce, raději menších, steril. okurky - 4-5 1 cibule curk, sůl, peř, ocet na zálivku, nebo místo octu voda z okurek olej (já dala olivový, jindy slunečn.) 3 vařená vejce (nemusí být, dnes jsem dělala bez)
Postup přípravy
Uvařené brambory - ne úplně rozvažené - oloupeme, nakrájíme na kolečka tak půl centimetru silná,
k nim přidáme najemno nasekané okurky i cibulku (cibulku můžete zesklovatět na oleji, kdo nemá rád čerstvou),
uvaříme nálev (1/2 hrnku vody, lžíce octu, půl lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, lžíce cukru),
přidáme k bramborám na osminky nakrájená vejce, lehce prosolíme, promícháme, přidáme asi 5 lžic oleje a nakonec zálivku, promícháme a vrazíme s mísou do trouby a prohřejeme do tepla a do podávání udržujeme teplé, lépe ještě horké (přikryjeme poklicí teplou mísu, obalíme utěrkou a šup pod peřinu či hrubou deku či spací deku - vydrží teplé několik hodin).
Někdo přidává hořčici - já ne, někdo worchester - já někdy, spíš přisolím a připepřím.
Salát se dá podávat k řízkům, nebo i k masu se šťávou, já dnes k němu měla zase kuře se sosíkem ze svých receptů - a nebo můžete jen tak popapkávat bez masíčka.
My ho dlouhé roky v dětství mívali v neděli na oběd a i na vánoce (majonéza se u nás moc nejedla).
Večer dám fotky.
Teď jdu zase na ty bulharské recepty ....
k nim přidáme najemno nasekané okurky i cibulku (cibulku můžete zesklovatět na oleji, kdo nemá rád čerstvou),
uvaříme nálev (1/2 hrnku vody, lžíce octu, půl lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, lžíce cukru),
přidáme k bramborám na osminky nakrájená vejce, lehce prosolíme, promícháme, přidáme asi 5 lžic oleje a nakonec zálivku, promícháme a vrazíme s mísou do trouby a prohřejeme do tepla a do podávání udržujeme teplé, lépe ještě horké (přikryjeme poklicí teplou mísu, obalíme utěrkou a šup pod peřinu či hrubou deku či spací deku - vydrží teplé několik hodin).
Někdo přidává hořčici - já ne, někdo worchester - já někdy, spíš přisolím a připepřím.
Salát se dá podávat k řízkům, nebo i k masu se šťávou, já dnes k němu měla zase kuře se sosíkem ze svých receptů - a nebo můžete jen tak popapkávat bez masíčka.
My ho dlouhé roky v dětství mívali v neděli na oběd a i na vánoce (majonéza se u nás moc nejedla).
Večer dám fotky.
Teď jdu zase na ty bulharské recepty ....
v míse, trošku rozvařené brambory, páč nebyly salátovky, ale prostě jsem dnes musela :-)
Výborný je uležený ...
a dnešní oběc - samo že sedím u pc a mimibazaru:
kuře se sosíkem a salátek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nikis.
(upraveno)
1. 12. 2012, 12:34
Tak jsem dneska připravila na oběd - poprvé - a je luxusní!!! Vajíčka jsem tam nedala, ale dala jsem tam lžičku hořčice a taky místo oleje sádlo (to jsem vzala z jiných receptů) a mňááááám
sesemka
(upraveno)
30. 1. 2013, 23:38
@Nikis.
žingi
(upraveno)
2. 9. 2012, 10:50
taky děláme,bez vajec a okurků a hlavně jen za studena
sesemka
(upraveno)
2. 9. 2012, 10:51
@žingi
hrusticka84
(upraveno)
2. 9. 2012, 10:42
něco obdobného ,se vaří i u nás babička místo oleje dávala lžičku sádla....ono se v té horké vodě rozpustilo
sesemka
(upraveno)
2. 9. 2012, 10:51
@hrusticka84
no, nemůžu se ho dojíst, vzpomněla jsem si po čase ... mám ho druhý den uleželý v lednici a je to bašta i za studena Jedna paní se ptala po nějakém salátu se špekem, to bude asi podobná varianta jako to vaše sádlo
Vera N
(upraveno)
1. 9. 2012, 18:02
sesemka
(upraveno)
2. 9. 2012, 10:51
@Vera N
no zksute, je báječný, teď ho jím studený