(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
VICHYSSOISE - báječná francouzská pórková polévka
Potřebné ingredience
3 lžíce másla na osmažení + 1 lžíce na dokončení, 3 pórky - bílá a světle zelená část (trochu světle zelené části uchovejte na ozdobu) 2-3 brambory - oloupané a nakrájené na kousky, 1,2l zeleninového vývaru, sůl či podravka na dochucení, 200ml smetany ke šlehání, opečená bageta k podávání
Postup přípravy
- pórky zbavte poškozených a vnějších listů, rozkrojte je podélně dobře propláchněte - zvlášť v místech, kde se listy začínají oddělovat (aby v nich nezůstal žádný písek) Pak je osušte a nakrájejte na půlkolečka
- máslo rozehřejte v hrnci a osmažte pórek - asi 2-3 minuty, ale jen tak, aby příliš nechytil barvu. Přidejte brambory a rovněž krátce osmahněte. Zalijte vývarem, lehce osolte, uveďte do varu a na mírném plameni vařte asi dvacet minut. Polévku pak (po částech) rozmixujte, aby vznikl krém. Prošlehejte ho se smetanou a ještě krátce asi pět minut spolu prohřejte.
- do horké polévky zašlehejte kousek studeného másla, bude ještě krémovější. Podávejte posypané pórkem
VÝBORNÁ a rychlá!!!
- recept pocházející z lázeňského města Vichy - lahůdka světových restaurací
- máslo rozehřejte v hrnci a osmažte pórek - asi 2-3 minuty, ale jen tak, aby příliš nechytil barvu. Přidejte brambory a rovněž krátce osmahněte. Zalijte vývarem, lehce osolte, uveďte do varu a na mírném plameni vařte asi dvacet minut. Polévku pak (po částech) rozmixujte, aby vznikl krém. Prošlehejte ho se smetanou a ještě krátce asi pět minut spolu prohřejte.
- do horké polévky zašlehejte kousek studeného másla, bude ještě krémovější. Podávejte posypané pórkem
VÝBORNÁ a rychlá!!!
- recept pocházející z lázeňského města Vichy - lahůdka světových restaurací
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenpod
(upraveno)
1. 10. 2011, 15:49
Tento název sice neznám, ale velice podobnou polévku jsem se naučila zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=75251 Do polévky nepřidávám ani vývar, dochucovadla ani nudle a je VÝBORNÁ . Krásně pórkově krémová. Opravdu vyzkoušejte. Dříve mi doma pórkovou nejedli, dnes ji máme rádi všichni. Zdravím lázeňské město s opravdovou pochoutkou .
karmala
(upraveno)
1. 10. 2011, 13:58
výborná
Kristýna234
(upraveno)
16. 10. 2008, 20:40
Děkuji za recept.Vynikající polévka. Krémové mi rádi
ASliva
(upraveno)
2. 9. 2009, 14:02
@Kristýna234
díky
Carcooolka
(upraveno)
13. 10. 2008, 22:28
Včera jsem dělala, naprosto vynikající pórková polévka, jedli i děti, které jinak porek nemusí, ale tím jak byl rozmixovaný, tak jsem je ošidila . A smetana tomu dodala jemnou chuť. Díky za recept. Opravdu je to lahůdka.
ASliva
(upraveno)
12. 11. 2008, 20:08
@Carcooolka
.... moc moc děkuji!!!!!