AFRICKÝ KOTLÍK..... OKOPČENO A VKLÁDÁM PRO SEBE:)
Potřebné ingredience
kuřecí stehenní řízky 800 g olivový olej na smažení 150 ml čerstvý nasekaný zázvor 1 kus prolisovaný česnek 5 stroužků kari koření 2 lžíce kurkuma 1 lžíce mletý koriandr 1 lžička mletý římský kmín 1 lžička chilli nebo nasekaná chilli paprička 1 lžička cibule 2 kusy mrkev, petržel (dle chuti) 1 dávka bílá ředkev, kedlubna, kapustičky (dle chuti) 1 dávka brokolice nalámaná na růřičky 1 kus nahrubo nasekané špenátové listy 3 hrsti okra nebo zelené fazolky 1 hrst pokrájená rajčata 3 kusy suché bílé víno 300 ml rajčatový protlak 4 lžíce šťáva z jednoho citrónu 1 dávka kuřecí vývar (lze nahradit kostkou) 1 sklenice sůl a pepř 1 špetka nasekaná petrželová nať 1 svazek
Postup přípravy
2. Do výpečků po kuřeti přilijte zbytek oleje, přihoďte všechno koření, znovu rozpalte, nechte koření rozvonět a osmažte cibulku. Postupně přidávejte a smažte zeleninu od nejméně vodnaté (mrkev, brokolice apod.) ke šťavnatější, pouští vodu, čímž se smažení zpomaluje, ale po chvíli se odpaří a proces smažení pokračuje dál. Když přidáte novou dávku zeleniny, přidejte i na teplotě pod kastrolem, ale po chvíli stáhněte, aby se zelenina nepřichytávala. Až bude všechna zelenina mírně orestovaná, přilijte víno. Když se víno začne vařit, přidejte rajčatový protlak, citronovou šťávu a osmažené kuřecí maso s česnekem a zázvorem. Zalijte vývarem. Na velmi mírném ohni nechte asi 2 hodiny pomalu probublávat pod pokličkou. Směs postupně pustí šťávu, ve které se bude kuřecí maso zvolna dusit (je-li třeba, podlijte). Poslední půlhodinu můžete pokličku sundat, směs v kotlíku tím ztratí vodu a zhoustne. Před podáváním případně dochutíte solí či pepřem, ale při správném postupu to nebývá nutné, chutě se v jídle dokonale promísí. Podávejte s bílou rýží či vařenými brambory. Ozdobte petrželkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé