(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Langoše-trochu jinak
Potřebné ingredience
Recept od mistra kuchaře-velmi jednoduché jídlo.Pro více jedlíků : 1kg hladké mouky,1 kostka droždí,1lžička cukru,voda,1 lžička soli,mléko,česnek,cihla,olej na smažení
Postup přípravy
Nejprve do hrnka rozdrobíme droždí,přidáme cukr,1 lžičku mouky a 1 lžíci mléka,zamícháme a kvásek necháme vykynout(asi 5 - 10 minut).Do mísy dáme 3/4 mouky , osolíme,přidáme kvásek a zaděláváme vlažnou vodou.Nejprve si uděláme trochu řidší těsto,postupně přimícháváme mouku,pěkně prohněteme.Když se nám těsto přestane lepit na vařečku,zlehka ho poprášíme moukou,přikryjeme utěrkou a dáme asi na 1 hodinu vykynout do tepla.(stačí dát mísu na hrnec s teplou vodou).Těsto vyklopíme na pomoučněný vál,ukrajujeme kousky těsta,v ruce vytvarujeme-vytáhneme v placku a dáme na pánev smažit z obou stran.TIP:než placku dáme smažit ,přebytečnou mouku zlehka suchou mašlovačkou "oprášíme" z placky,aby nepadala do oleje a nepálila se na dně pánve.Hotový langoš potřeme mlékem,do kterého jsme prolisovali česnek(na 0,5 dl asi 2 stroužky),pomažeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lukrato
(upraveno)
12. 8. 2006, 20:47
Langoše děláme čas od času taky, moc nám chutnají - je to úplně něco jiného, než ty hrůzy z bufetů,smažené na přepáleným oleji. Akorát já je dělám ve friťáku, i když ono to vyjde asi na stejno.
nahlásit
Casablanka
(upraveno)
13. 8. 2006, 18:59
@Lukrato
Já je dělám po jednom na pánvi a sotva stíhám,než ten první potřu česnekem a kečupem a posypu sýrem,tak je druhý hotový.Dělat je ve friťáku,tak bych asi potřebovala ještě další pár rukou.Moji kluci je milují,když se jich zeptám ,co chtějí k obědu,předem vím ,co řeknou"langoše" a hádají jí se ,kdo bude mít první.Dělám je z kila mouky a málokdy jich zbyde víc než tři.(mám totiž doma čtyři chlapy-manžela a tři kluky).
nahlásit