(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Bramborový salát Bonduelle *vynikající, jiný nedělám*
Potřebné ingredience
265 g (1 konzerva 425 ml) sterilovaného hrášku Bonduelle, 265 g (1 konzerva 425 ml) sterilované mladé mrkve celé Bonduelle, 140 g (1 konzerva 212 ml) Lze přidat jen hrášek s mrkví, je to levnější a efekt je stejný. Zlaté kukuřice Bonduelle, 200 g cibule, 100 ml olivového oleje, 2 polévkové lžíce hořčice, sůl, pepř, worchester, 20 ml nálevu z okurek, 1 kg vařených brambor, 150 g sterilovaných okurek Bonduelle, raději mám ty zavařené od sebe.
Postup přípravy
DOPORUČUJI VARIANTU S MAJONÉZOU BEZ SMETANY
Hrášek, mrkev, a Zlatou kukuřici necháme okapat. 200 g cibule nakrájíme na větší kostičky nebo proužky a krátce orestujeme na oleji. Jakmile cibule částečně zesklovatí, odstavíme ji z plotny, přidáme hořčici, sůl, pepř, kapku worchesteru a promícháme. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s nálevem. Okurky nakrájíme na kostičky a společně s odkapanou zeleninou přidáme k bramborám. Promícháme a dáme odležet do chladničky.
Můžeme připravit i variantu s majonézou (375 ml) a zakysanou smetanou (200 ml), pouze snížíme množství oleje pro orestování cibule na nezbytné množství, stejně tak i hořčici a lák.
Hrášek, mrkev, a Zlatou kukuřici necháme okapat. 200 g cibule nakrájíme na větší kostičky nebo proužky a krátce orestujeme na oleji. Jakmile cibule částečně zesklovatí, odstavíme ji z plotny, přidáme hořčici, sůl, pepř, kapku worchesteru a promícháme. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s nálevem. Okurky nakrájíme na kostičky a společně s odkapanou zeleninou přidáme k bramborám. Promícháme a dáme odležet do chladničky.
Můžeme připravit i variantu s majonézou (375 ml) a zakysanou smetanou (200 ml), pouze snížíme množství oleje pro orestování cibule na nezbytné množství, stejně tak i hořčici a lák.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 4. 2017, 13:59
*zuzik*
(upraveno)
19. 12. 2013, 6:50
vynikající salát Díky moc za recept. Na oslavě všem chutnal, jiný už dělat nebudu!!
djpatrick
(upraveno)
31. 12. 2013, 12:45
@*zuzik*
To jsem rád. Ten kdo ho u mě ochutnal vždy mlaskal a chválil