Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Baklažánová nátierka - Saksuka

0.0
Baklažánová nátierka - Saksuka

Potřebné ingredience

1 baklažán°°°1 cibuľa°°°3 paradajky°°°strúčiky cesnaku- koľko chcete /ja som dala 3 ale ani 4-5 by nebolo veľa/°°°1 zelená paprika°°°1-2 ČL vegety°°°1 ČL tymiánu°°°3-4 PL paradajkového pretlaku°°°soľ°°°mleté čierne korenie°°°oregáno°°°olivový olej

Postup přípravy

Fantastická nátierka. V priebehu hodiny - ešte teplú - sme ju spráskali. Našla som ju v prílohe jedného časopisu.

Baklažán ošupeme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré necháme cca 15 min. v osolenej citrónovej vode postáť. Scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a 10 minút varíme.

Na oleji si opražíme cesnak, cibuľu, pridáme nakrájanú papriku, uvarený baklažán, na drobné kúsky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme tymiánom, oreganom vegetou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme 15 minút. Odstavíme a dochutíme.

...

Malo by to cez noc stáť v chladničke. U nás to do chladničky ani nedošlo. Na opečenom mierne vychladenom chlebe táto teplá nátierka bola žúžo ! Takže sa môže ako teplá, tak studená :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie