Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

Marinády - maso

0.0
Marinády - maso

Potřebné ingredience

Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa,můžou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté ,nakrájené maso na plátky či menší kousky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Do marinády používáme slunečnicový olej či olivový olej, bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i sušené.

Postup přípravy

Hořčičná marináda:
4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka (nasekat), červená paprika, kari, sůl

Jogurtová marináda:
250 g bílého jogurtu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička červené papriky, čerstvá bazalka (nasekat), sojová omáčka, sůl

Medová marináda:
2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, cibule (najemno nakrájená), oregáno, bazalka, skořice mletá, sůl

Kari marináda:
250g bílého jogurtu, 3 lžičky kari , 3 lžičky červené papriky, 1 lžíce oleje, sůl

Švestková marináda:
3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce dezertního vína (např. sherry), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (prolisovat), 1/2 chilli papričky, sojová omáčka, zázvor

Bylinková marináda:
4 lžíce oleje, pepř mletý, cibule (najemno nakrájet), 2 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku (prolisovat), čerstvá petrželová nať a pažitka (nasekat), sůl

Meruňková marináda:
5 lžic meruňkové marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, sojová omáčka světlá, citrónová šťávy, 1 stroužek česneku (prolisovat), zázvor, pepř bílý, sůl

Česneková marináda s medem:
3 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 1 lžíce medu, cibule (najemno nakrájená), 4 stroužky česneku (prolisovat), petrželová nať a bazalka (nasekat), sojová omáčka, pepř, sůl

Marináda na divoko:
3 lžíce oleje, 1 lžička plnotučné hořčice , 1 lžíce kečupu,bobkový list a nové koření (namlít), sojová omáčka, červená paprika, pepř mletý, sůl

Exotická marináda:
1,5 dl pomerančového džusu, 1dcl bílého vína, 3 stroužky česneku (prolisovat), zázvor, sůl

Pikantní marináda:
4 lžíce oleje, citrónová šťáva, čerstvá petrželová nať, bazalka, kopr, oregano (nasekat), 2 chilli papričky (najemno nasekat popř. nastrouhat), 3 stroužky česneku (prolisovat), bílý pepř, můžeme přidat i bílý jogurt

Pepřová marináda:
5 Lžic oleje, 4 stroužky česneku (prolisovat), nahrubo namletý barevný pepř, sůl

Marináda z jablíček a česneku:
2 velká jablka (oloupat a najemno nastrouhat), 4 stroužky česneku (prolisovat), 2 lžíce oleje

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aknalb6677 9. 5. 2012, 7:41
(Y)
chucky 1111 9. 5. 2012, 7:07
Romčo prosím o poslání na email: chucky.v@seznam.cz díky Veronika :-)
manhartici 9. 5. 2012, 6:58
DOBRÝ DEN, KRKOVICI JSEM NAKLÁDALA DO HOŘČIČNÉ (Y)A KUŘECÍ MASO DO JOGURTOVÉ (Y) OBĚ MOC DOBRÉ. DĚKUJI (F)
violka60 18. 7. 2011, 11:40
Prosím si preposlať na: vilmuska60@azet.sk Ďakujem a (plaz)
DZESINKA 30. 3. 2011, 20:35
a která marináda je nejlepší??????????????????Máme radši ostřejší masíčko........poradíte???
r.luna 14. 8. 2008, 17:13
(L) (L) (L) odesláno (hello) (hello) (hello)
macica 10. 8. 2008, 22:40
prosím o preposlanie. :-$ Dík. janaadamkova@zoznam.sk
syfal 10. 8. 2008, 22:29
sy.fa@seznam.cz prosím přeposlat

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie