(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Smažený marinovaný patizon
Potřebné ingredience
1 střední patizon, olivový olej,kari, čerstvá bazalka,kmín,mletý pepř česnek,sůl,2 vejce, kukuřičné lupínky neochucené (corn flakes),mléko, hladká mouka, slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy
Patizon oloupat, rozkrojit napůl a pak příčně nakrájet na plátky, vykrojit měkké středy s peckama, zůstanou takové nepravidelné podkovy. Krájet na plátky 0,5 cm, ne tlustší! Rozložím na talíř, z obou stran osolím a nechám pustit šťávu-ideálně tak půl hodiny. Na marinádu si smíchám cca 50 ml olivového oleje, 4 stroužky česneku, nasekanou bazalku, pepř, kmín a kari jen malinko, tak na špičku nože. Marinádu už nesolím, sůl, kterou patizon nabral, je dostatečná. Marináda se dá samozřejmě obměňovat dle chuti-jiné bylinky,grilovací koření, dobré je i koření na ryby...nám ale nejvíc chutná tato. Plátky patizonu v čisté utěrce osuším, dám do misky s víkem, ve které mám marinádu, pořádně rukou promíchám, aby se dostala všude a nechám v lednici marinovat-stačí i 2 hodiny, ale ideální je třeba přes noc, o to budou řízečky lepší. Během marinování několikrát protřepat. No a pak už obaluju v klasickém trojobalu-mouka, vejce s mlékem a solí a místo strouhanky máme rádi podrcené corn flakes, ale i strouhanka je dobrá. Smažím z obou stran ve slunečnicovém oleji do zlatova a dám odsát tuk na papírovou utěrku. Nejlepší jsou čerstvé, později obal měkne a už to není ono...výborná příloha jsou vařené brambory s máslem a petrželkou a nějaký salátek...u nás byl dnes okurkový. Dobrou chuť. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
adara
(upraveno)
23. 8. 2015, 14:38
Dostala jsem patizon od kamarádky a nevěděla co s ním ... tento recept je super, moc nám chutnalo Děkuji za inspiraci, příště takto vyzkouším cuketu
peggybundova
(upraveno)
23. 8. 2015, 21:00
@adara
Jé, Kláro, děkuji za zprávu, my jsme ho shodou okolností dnes také měli, první letošní patizon jen jsem obalovala v sýrovo-vínovém těstíčku podle Apetitu a taky to bylo moc dobré
Freny7
(upraveno)
7. 9. 2013, 10:49
Patizon jsem dělala poprvé a vybrala jsem si tento recept - bylo to výborné Děkuji za něj F*
peggybundova
(upraveno)
8. 9. 2013, 8:29
@Freny7
Tak to jsem ráda
hheellaa
(upraveno)
22. 8. 2012, 13:36
Patizon mám doma a už kolem něj týden chodím a nevím co s ním - vždycky mi připadá bez chuti. Ale jen co dopíšu, jdu na to myslím, že tohle bude mít zítra úspěch
peggybundova
(upraveno)
24. 11. 2012, 22:45
@hheellaa
Doufám, že chutnalo
Ellina1
(upraveno)
22. 8. 2012, 13:35
Patizon mám ráda na jakýkoliv způsob. Tento recept je opravdu povedený, moc jsem si pošmákla
peggybundova
(upraveno)
24. 11. 2012, 22:46
@Ellina1
Tak to jsem moc ráda, děkuji!
srneckova
(upraveno)
22. 8. 2012, 13:27
Tak dnes na oběd a byl mnam
peggybundova
(upraveno)
24. 11. 2012, 22:46
@srneckova
Super
vikina75
(upraveno)
19. 8. 2012, 15:20
Tak takovej patizon bych si nechala líbit častěji, byl vynikající, díky za receptík
peggybundova
(upraveno)
20. 8. 2012, 8:33
@vikina75
Jsem ráda, že se receptík hodil
laskonka333
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:23
Mňan
peggybundova
(upraveno)
20. 8. 2012, 8:33
@laskonka333