(recept
si oblíbilo 144 návštěvníků)
Zapečené kuřecí řízky-DĚKUJI MARIS
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g kuřecích řízků, 100 g anglické slaniny, 200 g uzeného sýra, 2 střední cibule, 1 velká paprika, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, oregano / nebo jiné bylinky, které máte rádi /
Postup přípravy
Postup
Řízky rozřízneme podélně napůl, aby byly tenčí, nakrájíme sýr na kostičky,cibuli na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na nudličky.
Do zapékací misky dáme na dno polovinu anglické slaniny, na ni polovinu okořeněných řízků, které posypeme polovinou cibule, papriky, česneku a sýra. Všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme, musíme končit sýrem. Troubu vyhřejeme na 200 st., misku přikryjeme alobalem a pečeme cca 20 minut. Potom odkryjeme a zapékáme do zlatova přibližně stejně dlouho.
Řízky rozřízneme podélně napůl, aby byly tenčí, nakrájíme sýr na kostičky,cibuli na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na nudličky.
Do zapékací misky dáme na dno polovinu anglické slaniny, na ni polovinu okořeněných řízků, které posypeme polovinou cibule, papriky, česneku a sýra. Všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme, musíme končit sýrem. Troubu vyhřejeme na 200 st., misku přikryjeme alobalem a pečeme cca 20 minut. Potom odkryjeme a zapékáme do zlatova přibližně stejně dlouho.
VELKÁ DOBROTA
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nasta77
(upraveno)
26. 5. 2014, 0:08
Díky za inspiraci
laskonka333
(upraveno)
25. 5. 2014, 23:05
I*r*c*a
(upraveno)
25. 5. 2014, 21:22
Zkusila jsem udělat na oslavu narozenin a mělo úspěch Takže díky za prima recept
Vera N
(upraveno)
31. 8. 2013, 10:31
robilat
(upraveno)
28. 4. 2013, 12:32
Dneska jsem to zkoušela, akorát jsem neměla uzený sýr a papriku a udělala jsem jen jednu vrstvu a je to opravdu vynikající, moc děkuji za inspiraci
brčule123
(upraveno)
4. 12. 2012, 15:00
také zkusíme
petunka 77
(upraveno)
2. 12. 2012, 13:34
zkusím-vypadá to lákavě a hlavně jednoduše
duchcov
(upraveno)
2. 12. 2012, 13:08
Deňule
(upraveno)
19. 8. 2012, 9:51
Hm, tak to vypadá fakt dost jedle, mňamky