(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
PODMÁSLOVÝ CHLÉB
Potřebné ingredience
330 ml podmáslí, 2 PL olivového oleje, 15 dkg pšeničné celozrnné mouky, 20 dkg žitné hladké mouky, 15 dkg hladké bílé mouky, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 1,5 ČL droždí, 2 ČL chlebového koření. Semínka: kmín, slunečnice, len, sezam, tykev, vločky.....2 hrsti po zapípání pekárny.
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Těsto hlídám, někdy je třeba přidat trochu mouky. Po signálu přidám semínka. Háky vyndavám, když je na displeji čas 1.45. Těsto urovnám mokrýma rukama, potírám olivovým olejem nebo jen vodou a posypu kmínem.
Mám Etu Harmony a peču na program Klasik, velikost 1 a kůrka střední.
Mám Etu Harmony a peču na program Klasik, velikost 1 a kůrka střední.
Chlebové koření od Sonnentoru. Obsahuje:kmín, fenykl a koriandr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivka71
(upraveno)
7. 11. 2008, 19:59
Hezký večer Alí ,chtěla jsem se vás zaptat kde koupím to chlebové koření děkuji předem
nahlásit
Lidus1
(upraveno)
7. 11. 2008, 19:53
Dneska jsem chleba upekla a je opravdu moc dobry doporucuji vyzkouset
nahlásit