(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
LANGOŠE
Potřebné ingredience
1KG HLADKÉ MOUKY
1 LŽÍCE SOLI
2 VAJÍČKA
4DCL MLÉKA
50G KVASNIC
1 ZAKYSANÁ SMETANA
Postup přípravy
Nejprve si odlijeme s připraveného 4dcl mléka trošku bokem - dáme špetku cukru a uděláme klasický kvásek :-))
Potom mouku - celé kg + přidáme 1 lžíci soli dále dáme 2 vajíčka a zalijeme zbytkem mléka + 1 kysanou smetanu ... mezitím co jsme si to takto připravily se nám udělal kvásek - ten také přidáme a vše zpracujeme :-)) já pracuju způsobem růčo-fůčo :-))
a necháme kynout 24 hodin v chladničce.(není podmínkou po vykynutí ihned zpracováváme) Potom se těsto zpracuje na placky a peče se na oleji :-))
Těsto je trvanlivé a vydrží v chladniče i týden :-))
Doporučuji - je to jednoduché a
Potom mouku - celé kg + přidáme 1 lžíci soli dále dáme 2 vajíčka a zalijeme zbytkem mléka + 1 kysanou smetanu ... mezitím co jsme si to takto připravily se nám udělal kvásek - ten také přidáme a vše zpracujeme :-)) já pracuju způsobem růčo-fůčo :-))
a necháme kynout 24 hodin v chladničce.(není podmínkou po vykynutí ihned zpracováváme) Potom se těsto zpracuje na placky a peče se na oleji :-))
Těsto je trvanlivé a vydrží v chladniče i týden :-))
Doporučuji - je to jednoduché a
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé