(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Vanilková Panna cotta
Potřebné ingredience
2ks plátky želatiny (Želatina v plátcích Dr.Oetker), 260 ml smetany, 1ks vanilkového lusku, 190ml plnotučného mléka, 100g cukru. Na ozdobu: lístečky máty, drobné ovoce dle chuti např. jahody,maliny,ostružiny, borůvky, rybíz.
Postup přípravy
1.Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. 2.Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lusk a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme do ní vanilková semínka a lusky odstraníme. 3.Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléčné směsi. 4.Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou mléčnou směsí se želatinou. 5.Základ dezertu dáme nejméně na 4 hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert z formičky za pomoci nože. 6.Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce a lístečky máty. Množství: pro 3-4 osoby. Doba přípravy: 20 min. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
AndrejV
(upraveno)
9. 9. 2016, 7:27
Dobrý den,mohu se optat čím to je,že na dně skleničky mám spadlou želatinu,děkuji
želva17
(upraveno)
28. 2. 2013, 19:34
Nádherná prezentace
Katuli41
(upraveno)
16. 8. 2012, 16:42
taky dělávám, ale nedávám tam mléko.
daskas1
(upraveno)
16. 8. 2012, 16:31
Mňam