(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
NEJLEPŠÍ KEČUP
Potřebné ingredience
1kg rajčat, 1 střední jablko pro hustotu, 2 cibule, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 3 stroužky českého česneku (čínský nekupuji, ale byla by ho tam potřeba určitě celá palice:)), 55 g cukru, 2 lžičky soli, 1 panák octa
Postup přípravy
Rajčata omyji, nakrájím s cibulí, jablkem a česnekem na kousky, do čajového sítka dám koření, přidám vše ostatní do hrnce a vařím půl hodiny, poté vyndám sítko s kořením, tyčovým mixérem rozmixuji a vzniklou kaši vařím ještě cca 10 minut.
Vaříme pod odkrytou pokličkou, aby se lépe vypařovala voda.
Plním do vypařených čistých sklenic. Z tohoto množství mám jednu sklenici od kečupu a jednu malou od přesnídávky . Skladuji v ledničce, když dělám z více dávek, nechám raději sterilovat v myčče na 70 stupňů celý program a skladuji ve spíži, kečup nemá šanci se při tomto postupu zkazit. Je výborný.
Vaříme pod odkrytou pokličkou, aby se lépe vypařovala voda.
Plním do vypařených čistých sklenic. Z tohoto množství mám jednu sklenici od kečupu a jednu malou od přesnídávky . Skladuji v ledničce, když dělám z více dávek, nechám raději sterilovat v myčče na 70 stupňů celý program a skladuji ve spíži, kečup nemá šanci se při tomto postupu zkazit. Je výborný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ZuzikS
(upraveno)
28. 9. 2017, 13:50
Právě jsem udělala z 8 kg rajčat, tak snad to těm mým kečupožroutům bude na zimu stačit je výborný
Věra00
(upraveno)
14. 8. 2017, 19:15
Vyzkoušeno, výborný
janinnka1
(upraveno)
19. 8. 2015, 9:00
Kečup je skvělý, dělám další várku!
Palevlina
(upraveno)
14. 9. 2014, 15:31
Výborný , už dělám 3 dávku. Celé rodině moc chutná .
Makafa
(upraveno)
15. 8. 2012, 15:52
Musím si pochválit můj NEJLEPŠÍ KEČUP, na tuto dávku ještě dávám 120 g cibule a 1/2 káv. lžičky papriky ( kdo chce pikantní - tak pálivé). Před sterilováním dám kolečko křenu. Rodina mě má za něj ráda!!!