SQĚLÉ MEXICKÉ FAZOLE :-))
Potřebné ingredience
1/2 kg drobných bílých fazolí, 1/2 kg červených fazolí, 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka, olej, cibule, sůl, pepř, kmín, česnek, sterilovaníé nebo mražené lečo, kečup ( nejlépe domácí ).
Postup přípravy
Podáváme s čerstvým pečivem, fazole jsou výborné nejen teplé, ale i studené jako salát.
Fazole je potřeba před vařením namočit. Já dávám večer a druhý den vařím - i po namočení se musí fazole vařit dlouho - minimálně 2 hodiny, aby byly úplně měkké.
Fazole vaříme v osolené vodě doměkka.
Vepřové maso ( já dávám většinou kýtu ) nakrájíme na drobné kostičky.
Na oleji si zpěníme cibulku....
.....a k ní přidáme nakrájené vepřové masíčko.
Osolíme, opepříme, přidáme trošku kmínu a za občasného podlití vodou dusíme doměkka.
Když je maso měkké, přidáme k němu sterilované nebo mražené lečo ( samozřejmě můžou být i čerstvá rajčata a papriky, pak ale bude potřeba o chvíli déle dusit vše společně ) a prolisujeme 2-3 stroužky česneku.
Když jsou fazole měkké, smícháme je s masovou směsí a přilijeme kečup ( já používám domácí, s kupovaným se v žádném případě nemůže rovnat - viz mé recepty.
Používám domácí kečup i sterilované lečo.
Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninkou. Je to naprosto senzační žrádýlko, může se jíst teplé i studené. Pozor ale na "větříky" - ty jsou dosti vydatné :o)) DOBROU CHUŤ přeje LUCKA !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé