(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
OBDOBA ŠPANĚLSKÉ PAELLY, ANEB KDYŽ VÁM ZBYDE RÝŽE
Potřebné ingredience
5 stroužků česneku, olivový olej, chili koření, sůl, rajčata. A dále co dům dá já tentokrát dala lilek a minule cukatu a zbylé pečené maso, bylinky (oregano, bazalka...), vařená rýže
Postup přípravy
Olej rozpáíme a orestujeme na něm česnek a chilli. Přidáme rajčata a ostatní zeleninu a restujeme. Osolíme, přidáme čerstvé nebo sušené bylinky. Zalijeme trošku vodou nebo vývarem, přidáme rýži a chvilku podusíme pod pokličkou. Hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kattka
(upraveno)
14. 8. 2012, 11:18
Jani, nic si z toho nedělejte, jídlo vypadá moc dobře, narozdíl od jiných receptů jako jsou špagety nastrkané v párků. Příjde mi to, že tady už se jen hledá záminka jak si do někoho rýpnout a ukázat" jak jsem nejlepší." Já děkuji za inspiraci, dejte si kafe a nekažte si den.
bobikjana
(upraveno)
14. 8. 2012, 11:54
@kattka
Děkuju, původně jsem si chtěla dát panáka ale už si z toho hlavu nedělám
maruška
(upraveno)
14. 8. 2012, 12:46
@bobikjana
určitě lepší tohle jídlo...než kuřecí zasypané brambůrkama a jiné hnusy kterých je na MMB spousty
chucky 1111
(upraveno)
14. 8. 2012, 10:29
rizozo
kattka
(upraveno)
14. 8. 2012, 11:43
@chucky 1111
Co je rizozo???? Když se tak hezky smějete?????
wWendy
(upraveno)
13. 8. 2012, 14:17
teda mě je 22 a myslela sem,že takovýhle blbosti by dospělý ženský neřešily . snad se tady dávaj recepty pro inspiraci,když nám doma něco chutná,tak se chceme podělit,když by to mohlo zachutnat i dalším a ne si porád něco kritizovat ... Jani vůbec nic nepřepisujte .. není to paella , ani rizoto ... nevidím důvod proč byste to měla měnit,je to vaše věc .. s kritikou se musí počítat asi vždy,ale tohle je trochu přehnaný .. nenechte se odradit a přeju hezký den
bobikjana
(upraveno)
13. 8. 2012, 19:27
@wWendy
Děkuju, vám taky příjemný den!!
bobikjana
(upraveno)
13. 8. 2012, 11:51
Moc děkuju za povzbudivá slova!!! Určitě jsem nechtěla nikoho nalákat na název, jen mi to tou chutí hodně paellu připomíná, mořské plody a krevety tady doma nedělám, protože nikdy nemají takovou chuť jako přímo u moře. A jak se píše v chytré wiki tak pro paellu je mnoho receptů jako pro české rizoto, takže se asi nikdy neshodneme na tom, co je rizoto a co je paella, pro každého je to něco jiného (podle toho co ochutnal a také podle toho co mu zachutnalo). Nejsem kuchařka a rozhodně nechci říkat, že znám všechny přesné postupy a taky nestuduju wiki, když jdu vařit. Prostě jsem tohle jídlo vymyslela sama a chuť mi připadala trošku podobná jako paella a tak jsem to taky uvedla v názvu. Jak píšu, pokud to někoho uráží klidně mi napište a já název změním, to rozhodně problém není
Jaňulka87
(upraveno)
13. 8. 2012, 11:07
Jani, vypadá to dobře
bobikjana
(upraveno)
13. 8. 2012, 11:52
@Jaňulka87
děkuju za povzbuzení
amandapalm
(upraveno)
11. 8. 2012, 14:14
Tohle nemá s paelou společného vůbec nic. Je to klasické české rizoto.
bobikjana
(upraveno)
11. 8. 2012, 19:45
@amandapalm
já jsem ale nepsala, že je to paella, ale její obdoba a myslím, že s českým rizotem to nemá vůbec nic, dělala jste vůbec někdy rizoto?
bobikjana
(upraveno)
11. 8. 2012, 19:49
@bobikjana
a ještě paella je tzv. recept co dům dá... takže jediný rozdíl je, že v tomto receptu není šafrán což je nejdůležitější součást paelly
inka
(upraveno)
11. 8. 2012, 19:57
@bobikjana
... no hlavně se paella dělá tak, že se rýže dusí zároveň s ostatními surovinami .... nedává se vařená rýže ... takže, nic ve zlém, ale váš recept je opravdu spíš rizoto
bobikjana
(upraveno)
11. 8. 2012, 20:03
@inka
no já to spíš myslela na složení surovin než na techniku... nejlepší a nejsandnější je kritizovat druhé... takže pokud vás to uráží klidně recept smažu a nebo to nazvu české rizoto třeba to někdo ocení, že je to "české rizoto"
Mata3636
(upraveno)
13. 8. 2012, 10:41
@bobikjana
http://cs.wikipedia.org/wiki/Paella nič v zlom, ale váš recept naozaj nemá s paellou nič spoločné. asi ste chceli názvom zaujať a navnadiť ostatných, aby si pozreli váš rcp, ale nepodarilo sa. radšej iný názov, menej "honosný", ale pravdivý
everysmile
(upraveno)
13. 8. 2012, 10:58
@Mata3636
podle mého názoru nezáleží na názvu,ale na chuti a já osobně bych tento recept klidně vyzkoušela,spíš než skutečnou paellu/ nemám ráda mořské plody/
zdenakucerova
(upraveno)
13. 8. 2012, 11:05
@everysmile
Paní píše obdoba už z to je je jasné, že to není origoš takže není potřeba se hned čertit...stačí prolistovat recepty na "čínu"...a z těch obdob by se Číňanovi i oči narovnali ...trochu nadhledu milé dámy
Jaňulka87
(upraveno)
13. 8. 2012, 11:08
@zdenakucerova
Souhlas