Kuřecí vývar s masem a nudlemi, z kuřecích krků levné
Potřebné ingredience
1 cibule, 3 mrkve, 1/3 celeru, petržel, kuřecí krky, 1 brambor, sůl, voda.
Postup přípravy
Na másle/olivovém oleji orestujeme krky, na kostičky nakrájenou mrkev a ostatní zeleninu.
Zalijeme studenou vodou (Čím méně vody, tím bude silnější, záleží kolik máme kuřcích krků), dobře zamícháme(aby se nepřilepily krky ke dnu hrnce nebo se odlepili :-) a uvedeme k varu. Necháme probublávat cca 1,5-2 hodiny.
Pak vytáhneme zeleninu s krky pryč. Kdo chce může vývar přecedit. Krky obereme a vrátíme maso zpět do polévky. Vrátíme také kolik zeleniny budeme chtít. Dosolíme.
Servírujeme s nudlemi. Při slavnostnějších příležitostech přidávám játrové knedlíčky.
Zalijeme studenou vodou (Čím méně vody, tím bude silnější, záleží kolik máme kuřcích krků), dobře zamícháme(aby se nepřilepily krky ke dnu hrnce nebo se odlepili :-) a uvedeme k varu. Necháme probublávat cca 1,5-2 hodiny.
Pak vytáhneme zeleninu s krky pryč. Kdo chce může vývar přecedit. Krky obereme a vrátíme maso zpět do polévky. Vrátíme také kolik zeleniny budeme chtít. Dosolíme.
Servírujeme s nudlemi. Při slavnostnějších příležitostech přidávám játrové knedlíčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé