Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept

♥ Rychlé rizotko 30 minut♥

0.0
♥ Rychlé rizotko 30 minut♥

Potřebné ingredience

Kulatozrnná rýže (dělala jsem ze 400 g ale můžeme od oka), kousky masa které nám zbyly z minulého oběda, sůl, koření ( červená paprika 2ČL, pepř a chilli - dle chuti, podravka půl ČL) mražená zelenina (hrášek s mrkví), kousek másla, nastrouhaný eidam na jemno (kolik máte a jak máte rádi), olivový olej 2PL

Postup přípravy

1) Uvaříme si rýži po slovenském způsobu: Do hrnce dáme 2PL olivového oleje a necháme chvíli rozehřát. Na olej přidáme rýži, promícháme a chvíli orestujeme, osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby zakrývala asi 1cm nad rýží. Pod pokličkou vaříme 20 minut na nejnižším plameni. Po dvaceti minutách sporák vypneme a ještě zalijeme půl hrnkem teplé vody s rozmýchanou podravkou a solí (asi půl lžičky), promícháme a necháme zakryté pod pokličkou alespoň 10 minut (nemusí se už vařit).
2) Uvaříme si mraženou zeleninu (zalijeme vodou 1 cm nad zeleninu, osolíme a vaříme do změknutí). Přidáme máslo a zredukujeme (vaříme). Jakmile se vytvoří "omáčka" přidáme maso, červenou papriku a nastrouhaný eidam. Rozmícháme.
3) Smícháme s rýží, opepříme a dle chuti zamícháme chilli.

Podáváme s okurkem, a posypané strouhaným eidamem.♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ladyduchess 11. 8. 2012, 8:11
obrázek přidám, bohužel jsme všechno snědli (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie