(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ - na 1 sklenici
Potřebné ingredience
okurky salátové či polní, voda, cukr krupice, ocet a sůl
Postup přípravy
Než začnu, převařím si ve varné konvici vodu. Poté okurky nastrouháme na robotu nebo struhadle, naplníme do čistých 0,7l sklenic (klasická velikost na okurky) a přidáme do každé sklenice - 2 velké polévkové lžíce cukru (ani zarovnané ani úplně vrchovaté), 1 velkou lžíci octa a 1 malou lžičku soli a dolejeme převařenou vodou. Protřepeme, aby se cukr rozpustil. Zavařuji v myčce na 7O stupňů, pustím celý program, o víc se nestarám, poté sklenice nechám venku zchladnout a uklízím do spíže:).
Doporučuji předtím než začnete okurky dělat, vyzkoušejte si jeden nálev zvlášť (dané suroviny do cca 100 ml vody), všichni máme jiné chutě... Nám takto móóóc chutná, moji kluci by se po salátu utloukli. Můžete přidat i pepř, ale já kvůli dětem nedávám.
Zavařování zdar:):):)
Doporučuji předtím než začnete okurky dělat, vyzkoušejte si jeden nálev zvlášť (dané suroviny do cca 100 ml vody), všichni máme jiné chutě... Nám takto móóóc chutná, moji kluci by se po salátu utloukli. Můžete přidat i pepř, ale já kvůli dětem nedávám.
Zavařování zdar:):):)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
abril
(upraveno)
27. 8. 2012, 17:03
Dobrý den, mám dotaz, salát je chuťově jako klasický? A jak dllouho vám zavařeniny vydrží? Děkuji
miksmar
(upraveno)
3. 9. 2012, 11:18
@abril
Klárko, salát je stejný jako klasický a zavařeniny vydrží určo minimálně rok, ale my vždy do jara sníme
Hejdulka
(upraveno)
9. 8. 2012, 15:47
Dobrý den, tak o zavařování v myčce jsem ještě neslyšela. Ale je to super nápad. Myslíte, že by stačil program na 65 st.? Vyšší už nemám. A kam to dáváte? Dolů? Nebo je to jedno? Děkuji za odpověď. Martina
miksmar
(upraveno)
12. 8. 2012, 11:23
@Hejdulka
Dobrý den, Marti, všude píší např. okurky zavařovat pouze na 80 stupňu, já mám myčku na max 70 stupňů, pouštím ji na celý program až do konce a všichni mi chválí, že mám okurky krásně křupavé, jsou fakt luxusní, takže si myslím, že okurkový salát bude na 65 stupňů bohatě stačit, těch 5 stupňů není tak velký rozdíl. Dělám takto i broskve, meruňky, angrešt, čalamády ... prostě vše a nic se mi nikdy nezkazilo. Do myčky to dejte kamkoli, všude je stejná teplota. Určitě se toho nebojte a vyzkoušejte, je to velká úspora času Mějte se krásně, M.
anaba
(upraveno)
12. 8. 2012, 12:21
@miksmar
souhlasím,taky už nezavařuju jinak-a je to naprosto bezpracné