Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ - na 1 sklenici

0.0
OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ - na 1 sklenici

Potřebné ingredience

okurky salátové či polní, voda, cukr krupice, ocet a sůl

Postup přípravy

Než začnu, převařím si ve varné konvici vodu. Poté okurky nastrouháme na robotu nebo struhadle, naplníme do čistých 0,7l sklenic (klasická velikost na okurky) a přidáme do každé sklenice - 2 velké polévkové lžíce cukru (ani zarovnané ani úplně vrchovaté), 1 velkou lžíci octa a 1 malou lžičku soli a dolejeme převařenou vodou. Protřepeme, aby se cukr rozpustil. Zavařuji v myčce na 7O stupňů, pustím celý program, o víc se nestarám, poté sklenice nechám venku zchladnout a uklízím do spíže:).
Doporučuji předtím než začnete okurky dělat, vyzkoušejte si jeden nálev zvlášť (dané suroviny do cca 100 ml vody), všichni máme jiné chutě... Nám takto móóóc chutná, moji kluci by se po salátu utloukli. Můžete přidat i pepř, ale já kvůli dětem nedávám.
Zavařování zdar:):):)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

abril 27. 8. 2012, 17:03
Dobrý den, mám dotaz, salát je chuťově jako klasický? A jak dllouho vám zavařeniny vydrží? Děkuji
miksmar 3. 9. 2012, 11:18
@abril Klárko, salát je stejný jako klasický a zavařeniny vydrží určo minimálně rok, ale my vždy do jara sníme :)
Hejdulka 9. 8. 2012, 15:47
Dobrý den, tak o zavařování v myčce jsem ještě neslyšela. Ale je to super nápad. Myslíte, že by stačil program na 65 st.? Vyšší už nemám. A kam to dáváte? Dolů? Nebo je to jedno? Děkuji za odpověď. Martina
miksmar 12. 8. 2012, 11:23
@Hejdulka Dobrý den, Marti, všude píší např. okurky zavařovat pouze na 80 stupňu, já mám myčku na max 70 stupňů, pouštím ji na celý program až do konce a všichni mi chválí, že mám okurky krásně křupavé, jsou fakt luxusní, takže si myslím, že okurkový salát bude na 65 stupňů bohatě stačit, těch 5 stupňů není tak velký rozdíl. Dělám takto i broskve, meruňky, angrešt, čalamády ... prostě vše a nic se mi nikdy nezkazilo. Do myčky to dejte kamkoli, všude je stejná teplota. Určitě se toho nebojte a vyzkoušejte, je to velká úspora času :) Mějte se krásně, M.
anaba 12. 8. 2012, 12:21
@miksmar souhlasím,taky už nezavařuju jinak-a je to naprosto bezpracné |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie