(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Králičí "musaka"
Potřebné ingredience
brambory, králičí maso, cibule, sůl, hl.mouka, sladká paprika, mléko (v původním receptu byla uvedená smetana, ale nám to přišlo už moc syté)
Postup přípravy
Tento recept jsem vyčetla kdysi v jednom čassopise pod názvem králičí musaka. Moc nám zachutnal, já ho mám ráda i proto, že je jednoduchý a využiji vždy maso z králičích kostí - často si ořezávám králíka na čínu nebo závitky apod.
Králičí kosti si uvaříme a obereme maso.
Vymažeme si plech, na dno dáme plátky nakrájených brambor, osolíme, poklademe na kousky nakrájeným masem a na maso plátky cibule, nemusíme šetřit, cibule pečením zesládne a je to moc dobré. Cibuli zasypeme hrstí hladké mouky a sladkou paprikou. Zaskládáme opět vrstvou brambor, znovu osolíme. Nakonec vše zalijeme mlékem (nebo smetanou). Upečeme. Cibule s moukou, paprikou a mlékem udělá moc dobrou šťávičku. Snad to bude někomu chutnat tak jak to chutná všem u nás.
Fotku dodám příště, dělala jsem včera a napadlo mě to vložit sem až dnes, kdy už bohužel nic nezbylo. :)
Králičí kosti si uvaříme a obereme maso.
Vymažeme si plech, na dno dáme plátky nakrájených brambor, osolíme, poklademe na kousky nakrájeným masem a na maso plátky cibule, nemusíme šetřit, cibule pečením zesládne a je to moc dobré. Cibuli zasypeme hrstí hladké mouky a sladkou paprikou. Zaskládáme opět vrstvou brambor, znovu osolíme. Nakonec vše zalijeme mlékem (nebo smetanou). Upečeme. Cibule s moukou, paprikou a mlékem udělá moc dobrou šťávičku. Snad to bude někomu chutnat tak jak to chutná všem u nás.
Fotku dodám příště, dělala jsem včera a napadlo mě to vložit sem až dnes, kdy už bohužel nic nezbylo. :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé