(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Karamelový krém na větrníky
Potřebné ingredience
100 g cukru krupice 350 ml smetany 40 g vanilkového pudinkového prášku 50 g cukru moučka 1 žloutek 200 g másla 1/2 vanilkového cukru
Postup přípravy
Krupicový cukr roztavíme na pánvičce na zlatočervený karamel, zalijeme jej 2 dl smetany a za stálého míchání rozvaříme. V hrnci rozmícháme ve zbylé smetaně pudinkový prášek a žloutek, přelijeme karamelem se smetanou a za stálého míchání uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty, sejmeme z plotýnky a za častého míchání necháme vychladnout. Krém našleháme (ručním mixérem), přidáme moučkový cukr, potom po částech změklé máslo a vanilkový cukr a ušleháme lehký karamelový krém na větrníky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé