FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA - naprosto jednoduchá - nejlepšíííí polévka
Potřebné ingredience
1,5 kg cibule na půlkolečka , 225g másla ( chce to opravdu máslo !! ) 3 bobkové listy , 1a půl lžíce bílého vinného octa , 300 ml bílého vína (suché) 3 lžíce hladké mouky , 3litry kuřecího,nebo zeleninového vývaru ( kuřecí je lepší ) sůl,pepř , francouzská bageta , sýr na posypání bagetky ( měl by být gruyére , nebo comté - pokud chcete po francouzsku )
Postup přípravy
takže v hrnci rozpustíme máslo - použijte opravdu máslo,francouzská kuchyně sádlo,nebo olej na tohle nepoužívá .. cbilu nakrájejte na půlkolečka a osmahněte 5 minut za stálého míchání na vyšší výkon a potom stáhněte na co nejméně to jde .. přidejte bobkové listy a necháme restovat alespon hodinu - čím déle vyrržíte cibuli restovat tím chutnější polévku budete mít , dělala sem včera 2 hodiny .. cibulačka chce svůj čas a rozhodně se vyplatí soi počkat .. nijak u toho nemusíte stát stačí občas promíchnout a nic jiného neděláte
cibule se během restování může trochu přichytit.tak dáme lžíci a půl vinného octa a deglazujeme , tím se nám cibule od dna hrnca sama odlepí , ihned přidáme víno , které necháme odpařit a přidáme 3 lžíce hladké mouky,chvilku opečeme a zalijeme horkým vývarem - je lepší pouzžít domácí pokud máte,pokud ne tak tedy z kostky
vaříme ještě tak půl hodiny a dochutíme solí a pepřem
polévku rozdělíme do misek do kterých dáme bagetky nakrájené na 1cm silné plátky posypané nastrouhaným sýrem a dáme zapéct
tady musím říct,že já to dělám tak,že si bagetu nakrájím na 1cm silné plátky , dám na plech vyložený pečícím papírem,potřu olivovým olejem a posypu sýrem a dám zapéct do trouby a dám na talíářek,aby si každý bral podle sebe,pač ta bageta je zbytečně moc rozmočená a špatně se to jí,v originálu se dělá takto,ale já si to upravila k naší spokojenosti
můžeme podávat :)
1,5kg cibule
..
mňáááám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé