(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
LILEK - pomazánka z lilků
Potřebné ingredience
2 středně velké lilky (baklažány), 2 zralá rajčata, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje a sůl
Postup přípravy
Omyté lilky upečeme za občasného obracení v troubě do měkka. Vychladlé rozkrojíme, vydlabeme dužinu (můžeme odstranit velká semínka), dáme ji do misky a rozmixujeme.
Rajčata spaříme a oloupeme (nejdříve je nařízneme křížkem na opačné straně, než je stopka a pak zalijeme vroucí vodou, lépe se pak loupou). Rozmačkáme vidličkou.
Smícháme rajčata, lilek, přidáme olej a česnek utřený se solí.
Naplníme do skleniček od dětské výživy (vystačí asi na dvě) a sterilujeme 20 minut při 85°C.
Pomazánku natíráme na opečené tousty (veku, rohlíky), můžeme také podávat k masu nebo rybě.
Rajčata spaříme a oloupeme (nejdříve je nařízneme křížkem na opačné straně, než je stopka a pak zalijeme vroucí vodou, lépe se pak loupou). Rozmačkáme vidličkou.
Smícháme rajčata, lilek, přidáme olej a česnek utřený se solí.
Naplníme do skleniček od dětské výživy (vystačí asi na dvě) a sterilujeme 20 minut při 85°C.
Pomazánku natíráme na opečené tousty (veku, rohlíky), můžeme také podávat k masu nebo rybě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martina040
(upraveno)
1. 10. 2012, 20:03
znám to jinak, místo rajčat se dá upečená sloupnutá paprika a trochu chilli a je to také
ladab
(upraveno)
3. 8. 2012, 22:54
lilky můžete před pečením propíchat, aby nepraskly, ale já to nedělám...právě jsem dozavařovala asi 20 skleniček, máme letos velkou úrodu