(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Péřová bábovka (do větší formy)
Potřebné ingredience
250 g HERA, 450 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g pískového cukru, 6 vajec, strouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1/4 l mléka, vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Pak přidáme citronovou kůru a šťávu, prosátou mouku smíchanou s pudinkovým a kypřícím práškem, mléko a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Pečeme v předem vyhřáté troubě mírně asi 50 minut. Upečenou vychladlku bábovku vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrem.
Těsto rozetřeme do Herou vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy tak, že je hrneme od středu více k okrajům, abychom získali rovný porvch upečené bábovky. Bábovka vydrží celý týden vláčná.
Těsto rozetřeme do Herou vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy tak, že je hrneme od středu více k okrajům, abychom získali rovný porvch upečené bábovky. Bábovka vydrží celý týden vláčná.
mňam
těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marti W.
(upraveno)
8. 9. 2021, 20:29
Výborná bábovka. Děkuji za recept
Vera N
(upraveno)
4. 9. 2012, 15:17
2x 250 g hery? Chyba? Tak jsem pekla, dala na velký plech a fakt výborná. Holka nechala kousek přes noc na stole a vůbec nebyl okoralý. Super nadýchaná buchta.
Maty2011
(upraveno)
4. 8. 2012, 9:26
@Vera N
Nějak jsem se uklepla, jak jsem byla rozjetá děkuji za upozornění