(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jablečný koláč
Potřebné ingredience
4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 1 hrnek oleje a 4 středně velká jablka
Postup přípravy
Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1 cm.
Vejce dejte do mísy s cukrem a vyšlehejte do světlé tuhé pěny. Pak do hmoty postupně zašlehejte hrnek oleje a hladkou mouku prosátou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte i připravené ovoce.
Hluboký plech vystelte pečicím papírem nebo vymažte kouskem tuku a vysypte hrubou moukou, těsto na něj nalijte a rovnoměrně ho rozprostřete po celé jeho ploše. Pak ho vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou stačí vytopit na 180 stupňů Celsia) a pečte asi 20 minut dozlatova.
Hotový koláč nakrájejte na kousky, podle chuti ho můžete dozdobit čokoládou.
Pozn. samotné se mi zdálo, že těsto je moc husté, vlastně ani neteklo, ale riskla jsem a opravdu super. jablíčka krásně změknou, buchta je vláčná. Navíc jsem přisypala trochu vlašských ořechů a rozinek a bomba :)
Vejce dejte do mísy s cukrem a vyšlehejte do světlé tuhé pěny. Pak do hmoty postupně zašlehejte hrnek oleje a hladkou mouku prosátou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte i připravené ovoce.
Hluboký plech vystelte pečicím papírem nebo vymažte kouskem tuku a vysypte hrubou moukou, těsto na něj nalijte a rovnoměrně ho rozprostřete po celé jeho ploše. Pak ho vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou stačí vytopit na 180 stupňů Celsia) a pečte asi 20 minut dozlatova.
Hotový koláč nakrájejte na kousky, podle chuti ho můžete dozdobit čokoládou.
Pozn. samotné se mi zdálo, že těsto je moc husté, vlastně ani neteklo, ale riskla jsem a opravdu super. jablíčka krásně změknou, buchta je vláčná. Navíc jsem přisypala trochu vlašských ořechů a rozinek a bomba :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Theliss
(upraveno)
23. 10. 2012, 19:01
znám to jako "americkou buchtu", do těsta přijdou ještě rozinky, kakao a ořechy a je to taky super přítel nemá ořechy rád, takže pro něj odzkoušeno i s kokosem
reena
(upraveno)
23. 10. 2012, 17:37
Právě dopečený koláč , musím říct že těsto bylo hustější , přilela jsem trochu mléka , a super !!!! Ajo , opětovně děkujeme za skvělý a rychlý receptík .....svačinka na zítřek do školy vyřešena Zdraví Renča