Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jablečný koláč

0.0
Jablečný koláč

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 1 hrnek oleje a 4 středně velká jablka

Postup přípravy

Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1 cm.
Vejce dejte do mísy s cukrem a vyšlehejte do světlé tuhé pěny. Pak do hmoty postupně zašlehejte hrnek oleje a hladkou mouku prosátou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte i připravené ovoce.
Hluboký plech vystelte pečicím papírem nebo vymažte kouskem tuku a vysypte hrubou moukou, těsto na něj nalijte a rovnoměrně ho rozprostřete po celé jeho ploše. Pak ho vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou stačí vytopit na 180 stupňů Celsia) a pečte asi 20 minut dozlatova.
Hotový koláč nakrájejte na kousky, podle chuti ho můžete dozdobit čokoládou.
Pozn. samotné se mi zdálo, že těsto je moc husté, vlastně ani neteklo, ale riskla jsem a opravdu super. jablíčka krásně změknou, buchta je vláčná. Navíc jsem přisypala trochu vlašských ořechů a rozinek a bomba :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Theliss 23. 10. 2012, 19:01
znám to jako "americkou buchtu", do těsta přijdou ještě rozinky, kakao a ořechy a je to taky super ,-) přítel nemá ořechy rád, takže pro něj odzkoušeno i s kokosem ,-)
reena 23. 10. 2012, 17:37
Právě dopečený koláč , musím říct že těsto bylo hustější , přilela jsem trochu mléka , a super !!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Ajo , opětovně děkujeme za skvělý a rychlý receptík .....svačinka na zítřek (Z) (X) do školy vyřešena :-) Zdraví Renča (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie