(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Špaldovo-vločkový chlebíček sladký, vláčný, vynikající:)
Potřebné ingredience
2 hrnky špaldové mouky jemně mleté, 1 hrnek opražených vloček, oříšky, rozinky, slunečnic. semínka, 2 vejce, 1 hrn. hněd. cukru, 1/2 hrn. oleje, hrnek mléka, lžička skořice, jedno jablko, kypř. prášek do peč.
Postup přípravy
Smícháme špald. mouku s ostatními suchými surovinami, vločky doporučuji opražit, aby se nerozblemcaly (já měla dom. müsli, tak jsem zbytek zužitkovala), pak přidáme zbytek surovin, jablko nastroháme a vše smícháme a nalejeme do formy, pečeme na 160 st. přibližně 3/4 hod. Buchta je velmi dobrá, vláčná a po špald. mouce má příjemnou chuť. Zatím chutnala každému:)))
vše smícháno
ve formě
po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
17. 2. 2016, 13:53
vyzkouším,díky
laskonka333
(upraveno)
17. 2. 2016, 12:48
Jitulka77
(upraveno)
26. 6. 2011, 11:41
použila jsem celozrnnou mouku, dala hodně oříšků, rozinek, kandovaný chlebíček a buchta byla výborná...jen pro příště zkusím dát méně cukru
sonka
(upraveno)
15. 3. 2009, 9:56
tak jsem včera dělala a byl mooooooooooooc dobrý
MR.13
(upraveno)
13. 2. 2008, 13:03
Ahoj Katka, chlebíček je práve v rúre, použila som celozrnnú múku a stráááášne sa teším, keď sa upečie, lebo aj surový chutil FANTASTICKY !!! , ĎAKUJEM ZA RYCHLOVKU !!!!!!!!!!!!!!!!!
Brambořice
(upraveno)
13. 2. 2008, 19:50
@MR.13
Marti, doufám, že Vám chutnalo, když už na syrovém jste si pochutnávala
joak
(upraveno)
11. 2. 2008, 9:06
dala by se použít grahamová nebo celozrnná mouka namísto špaldové? Nebude to moc hutné a těžké?
Brambořice
(upraveno)
12. 2. 2008, 20:11
@joak
Celozr. by se použít dala, graham. nemám odzkoušenou na sladké pečení, já nejraději buchtu ze špaldové