(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Cheesecake se sušenkovým základem
Potřebné ingredience
150 g máslových sušenek, 100 g másla, 900 g sýru "creamcheese" (já smíchala Lučinu a Gervais), 6 vajec, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml zakysané smetany, 150 g cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky, jeden sáček vanilkové cukru, 1 citron
Postup přípravy
Ze sušenek uděláme drť, rozpustíme máslo. Sušenky natlačíme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem a polijeme máslem. Dáme na 15 minut odpočívat do lednice.
Mezitím dáme troubu předehřát na 220°C a uděláme krémovou náplň.
Do mísy přidáme sýr creamcheese, já jsem smíchala tři Lučiny a dva Gervaisy. Přidáme obě smetany, cukr, mouku, všech 6 vajec a šťávu z jednoho citronu. Zapojíme ruční šlehač a na nejnižší otáčky mícháme.
Z lednice vytáhneme sušenkový základ a zalijeme ho krémem. Dáme péct, 15 minut na 220°C a poté stáhneme teplotu na 135°C a pečeme dalších 70 minut. Po dopečení vypneme troubu a necháme koláč hodinu v troubě stát, aby nepopraskal a nezdrcnul se, poté vytáhneme. Na dozdobení můžeme použít ovoce nebo ho rozdrtit a udělat polevu.
Tip - pro ty, co mají remosku jako já - pečeme cca 40 minut a často kontrolujeme.
Mezitím dáme troubu předehřát na 220°C a uděláme krémovou náplň.
Do mísy přidáme sýr creamcheese, já jsem smíchala tři Lučiny a dva Gervaisy. Přidáme obě smetany, cukr, mouku, všech 6 vajec a šťávu z jednoho citronu. Zapojíme ruční šlehač a na nejnižší otáčky mícháme.
Z lednice vytáhneme sušenkový základ a zalijeme ho krémem. Dáme péct, 15 minut na 220°C a poté stáhneme teplotu na 135°C a pečeme dalších 70 minut. Po dopečení vypneme troubu a necháme koláč hodinu v troubě stát, aby nepopraskal a nezdrcnul se, poté vytáhneme. Na dozdobení můžeme použít ovoce nebo ho rozdrtit a udělat polevu.
Tip - pro ty, co mají remosku jako já - pečeme cca 40 minut a často kontrolujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé