(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zmrzlina z čokolády
Potřebné ingredience
1vejce,1 žloutek,3 lžíče cukru krupice,150g čokolády(bílá nebo hnědá záleží na Vás),300ml mléka,150 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy
Vejce,žloutek a cukr třeme do pěny.Čokoldu nalámeme a spolu se 3 lžícemi mléka rozehřejeme na párou.Mléko zahřejeme a vešleháme do vaječné pěny.Postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí.Vešleháme čokoládu.Přikryjeme potravinářskou folií a necháme vychladnout.
Ušleháme smetanu a zabalíme ji do čokoládové hmot.Urovnáme do nádoby na zmrzlinu a mrazíme 1-2 hodiny,důkladně prošleháme a znovu zmrazíme.
Ušleháme smetanu a zabalíme ji do čokoládové hmot.Urovnáme do nádoby na zmrzlinu a mrazíme 1-2 hodiny,důkladně prošleháme a znovu zmrazíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé