(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
HRACHOVÁ KAŠE
Potřebné ingredience
hrách,cibule,česnek,majoránka,mléko,masox(nemusí být)
Postup přípravy
Namočit noc předem hrách.Nabobtnalý hrách vařit ve vodě s masoxem-stačí osolená,ale takhle je to chutnější,do vody ještě přihodím cibuli a stroužek česneku,ještě malounko přisolit.Pro rychlejší přípravu vařím v tlakáči.
Když je hrách měkký(vařila jsem 1/2hodiny a už byl dost,asi stačí míň-ale v tlakovém hrnci),slít z toho bokem vodu,rozmixovat mixérem-rozmixovala jsem i stou cibulí a česnekem, když se mi to zdálo husté,trochu jsem ještě přilila toho vývaru.
Pak ještě povařit,přilít mléko od oka,přidat rozmačkaný česnek-tak stroužek dva,přisypat trochu majoránky,dosolit dle chuti a je to.Rodince jsem na porci kaše nasypala ještě osmaženou cibulku na másle.fakt bašta:)
Když je hrách měkký(vařila jsem 1/2hodiny a už byl dost,asi stačí míň-ale v tlakovém hrnci),slít z toho bokem vodu,rozmixovat mixérem-rozmixovala jsem i stou cibulí a česnekem, když se mi to zdálo husté,trochu jsem ještě přilila toho vývaru.
Pak ještě povařit,přilít mléko od oka,přidat rozmačkaný česnek-tak stroužek dva,přisypat trochu majoránky,dosolit dle chuti a je to.Rodince jsem na porci kaše nasypala ještě osmaženou cibulku na másle.fakt bašta:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé