Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Šneci z listového těsta - na sto způsobů

0.0
Šneci z listového těsta - na sto způsobů

Potřebné ingredience

listové těsto, kečup, šunka, salám, pikantní klobása, plátkový sýr, eidam v kuse, niva, koření - oregano, sůl, pepř, případně pálivá paprika, nebo co má kdo rád, vaječný žloutek na potření

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenkou placku (jako na štrůdl), lehounce potřeme kečupem, poklademe šunkou, salámem, na to poklademe plátkový sýr, k jednomu kraji dáme klobásu (není nutná) a zatočíme (jako štrůdl, klobása je uprostřed). Nakrájíme na kolečka asi 1-1,5 široká, poklademe na plech s pečícím papírem, každý "šnek" můžeme (nemusíme) osolit, opepřit či jinak okořenit (pálivá paprika, oregáno...), lehce posypeme strouhaným sýrem nebo rozdrobenou nivou (nebo obojím) a těsto na bocích potřeme vaječným žloutkem. Dáme péct...Jsou výborné i vlažné i studené. My děláme většinou variantu s oregánem a šunkou (bez salámu) - alá pizza a další s grilovacím kořením nebo pálivou paprikou a salámem - jako pikantní. Niva být nemusí a strouhaný sýr nahoře taky ne...záleží, jak kdo má rád tolik chutí pohromadě. Navíc fantazii se meze nekladou, můžete použít jakékoliv maso nebo uzeninu, klidně i zbytek pečeného kuřete od oběda nebo sekanou...stejně tak sýry jaké máte rádi, i ta niva se dá zamotat přímo do těsta, různé pikantní omáčky místo kečupu...různé druhy koření...Na druhou stranu když potřebujete nějaké pohoštění rychle (nebo za málo peněz), stačí těsto, uzenina, sýr a sůl a pepř a taky to bude chutnat.

rozválíme listové těsto (já dělám z jednoho "babického" dva záviny) a lehounce potřeme kečupem (raděj ne po celé ploše, ať nám kečup po zavinutí nevyteče)

varianta I: plátkový eidam, vysočina a klobása (na obrázku jedna nožka "Jánošíka")

zavineme

nakrájíme (šířka asi 1cm)

poklademe na plech pokrytý pečícím papírem

na fotce lehce posolené, okořeněné - dnes vyhrál "chilli gril", boky potřené žloutkem a lehce posypané na hrubo strouhaným eidamem...a šup s tím do trouby

varianta II: plátkový eidam, šunka

a šup s tím na plech

na fotce lehce osolené, opepřené, posypané v ruce promnutým oreganem, boky potřené žloutkem a nahoře pokladené kousky nivy a šup s tím do trouby

velké finále :) je to delikatesa za pár korun...a za pár minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krokodyl 17. 2. 2013, 15:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Stanidlo 30. 12. 2008, 21:10
Vypadá to báááječně (zajic) budu dělat zítra na Silvestra, takže díky za tip (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (silvestr2)
skotka 13. 2. 2008, 18:56
to okusím ale vypadá to lahodně akorád se budu muset patlat i s listovým těstem 8-| jelikož tu ho nemaj... (Y)
vojda 4. 2. 2008, 14:08
(Y) (Y) (Y)tento recept znám a dělám dost často. Opravdu výborné pro každou příležitost (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie