(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
"Pomalý" králík - lahodný recept i pro odpůrce králíka

Potřebné ingredience
králík, čerstvé bylinky, olivový olej, sůl
Postup přípravy
Recept mého manžela... králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, promažeme olivovým olejem a čerstvými bylinkami dle chuti (libeček, bazalka, tymián apod.) a necháme den odležet. Podlejeme trochou vody (maso pustí hodně šťávy), dáme večer do trouby na 100 stupňů do zakrytého pekáčku a necháme do rána, ráno jen dopečeme asi půl hodiny odkryté na 160 stupňů do růžova.
My jsme pekli cca 8 hodin, pokud budete péct déle, měla by stačit teplota kolem 80-90 stupňů.
Maso je tak jemné, že se dá roztírat na chleba...
Podáváme s čímkoliv dle chuti - brambory, rýže, zelenina, špenát a bramborový knedlík apod.
My jsme pekli cca 8 hodin, pokud budete péct déle, měla by stačit teplota kolem 80-90 stupňů.
Maso je tak jemné, že se dá roztírat na chleba...
Podáváme s čímkoliv dle chuti - brambory, rýže, zelenina, špenát a bramborový knedlík apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
7. 8. 2012, 0:17
Tak do toho jdeme
, díky za tip
MD


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
16. 7. 2012, 23:07
Taky se přidám s dotazem - jak to načasovat, aby se dopekl akorát tak k obědu?
Předpokládám, že se nechává přikrytý celou dobu přes noc a teprve se dopéká odklopený?

nahlásit

MatildaH
(upraveno)
17. 7. 2012, 14:56
@Vanusak
Ano peče se to zakryté, dopečení při vyšší teplotě odkryté (ale nemusí být). Pokud budete péct déle, řekněme těch 12 hodin, domnívám se, že teplota by mohla být jen 80-90 stupňů. My pekli cca 8 hodin. Díky za připomínky, doplnila jsem do receptu.
nahlásit

Jaruš53
(upraveno)
16. 7. 2012, 20:14
Prosím o upřesnění receptu. Večer u každého začíná jinak a rána má také každý jiná.
.Jinak to může být skvělé
.Děkuji




nahlásit

MatildaH
(upraveno)
17. 7. 2012, 10:58
@Jaruš53
Máte pravdu! Doplnila jsem.
nahlásit