(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
RYBÍZOVÝ SIRUP VÝBORNÝ bez vaření za studena....
Potřebné ingredience
2Kg Rybízu,černý nebo červený....cukr,kyselina citronová,konzervační přípravek.
Postup přípravy
Rybíz dáme nejlépe na plech a rozmačkáme dnem plechového hrnku,přisypeme 5dkg kyseliny citronové a přilijeme 3 l převařené,schládlé vody.
Necháme 24 hodin stát.
Potom přepasírujeme přes plátýnko,na litr šťávy příjde kilo cukru, který necháme za občasného míchání rozpustit,většinou do druhého dne,jeden konzervační přípravek dle návodu přimýchat....Potom plníme do umytých suchých sklenic...... Sirup je výborný!!!!!!!
Necháme 24 hodin stát.
Potom přepasírujeme přes plátýnko,na litr šťávy příjde kilo cukru, který necháme za občasného míchání rozpustit,většinou do druhého dne,jeden konzervační přípravek dle návodu přimýchat....Potom plníme do umytých suchých sklenic...... Sirup je výborný!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
LeninaBE
(upraveno)
9. 7. 2017, 2:00
Dobry den Deniso, pripravuji sirup podle vaseho navodu. Mam precedino, ocukrovano. Pickam do druheho dne nez se cukr rozpusti. A ten konzervant dam nez budu nalevat do sklenic? Pisete jeden pripravit dle navodu. A tam pisou dat do horkeho nalevu a jeden sacek na 1,5l. Mam tedy dat na kazdy 1,5l co mam jeden sacek a nevadi, ze neni horky, nebo ho mam zahrat? Jak to delate vy? Diky
sympatie
(upraveno)
9. 7. 2017, 14:48
@LeninaBE
Moje zkušenost: dělala jsem sirup za studena, a zkvasil! Když se zahřeje, sbírá se pěna, nečistoty, a ty tam zůstanou a značnou kvasit. Raději zahřívám a mám jistotu. A rybíz nechávám tak napůl vcelku, jinak rosolovatí.
LeninaBE
(upraveno)
9. 7. 2017, 22:45
@sympatie
Diky za odezvu. Uz je v lahvich. Nejak jsem to namychala, tak uvidime. Prvni pokus a na priste se poucime z chyb
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 8. 2015, 16:26
berulina81
(upraveno)
8. 7. 2015, 19:12
Zdravím Denisko, chystám se na Váš sirup a mám jednu otázku asi hloupou ale jak mám obrat ten rybíz- stačí jen odstranit stopečky?děkuji
brebulka
(upraveno)
21. 7. 2014, 16:13
Prosím a kolik tam dáváte té kyseliny sorbové?Také to jdu zkusit.Děkuji
Andysek82
(upraveno)
25. 6. 2014, 15:03
Sirup budu delat poprvé a tak se chci zeptat ,tam opravdu tam patri 5kg kyseliny citronove?
Jaňulka87
(upraveno)
30. 8. 2015, 17:00
@Andysek82
marsi-28
(upraveno)
25. 6. 2014, 17:14
@Andysek82
V receptu je napsáno 5dkg a né 5kg.
HunchiBunchi
(upraveno)
26. 8. 2013, 19:30
Mně se ten cukr nechce vůbec rozpustit Já to budu muset asi převařit
KatkaG.
(upraveno)
5. 8. 2013, 23:22
Dobrý den, jak dlouho sirup vydrží? Zvažuji, z jakého množství ho udělat. A sklenicemi se myslí klasické půllitrovky (např. od rumu)? Jak sirup skladovat, aby se nezkazil (poloha sklenice, vlhkost, světlo, teplo)?
djoker
(upraveno)
6. 8. 2013, 9:57
@KatkaG.
Dobrý den.Já ho dávám do litrových sklenic....Tím,že je tam ten konzervační přípravek se mi zatím nestalo.že by sirup zkysl....Mám ho na chalupě v komoře ,kde je docela chladno....ale když si ho dovezeme domů tak nám normálně stojí na lince,bydlíme v paneláku,tak že je tady vedro a nezkazí se.....
gabikaKa
(upraveno)
1. 8. 2013, 14:08
Tiež ho robievam už roky, teraz sa chystám tak isto urobiť sirup z josty. Tiež je výborný. Pre pani Mišku - ja používam kyselinu sorbovú, dostať ju v drogériách pod názvom prípravok na konzervovanie Dr. Oetker.
mišus
(upraveno)
1. 8. 2013, 12:01
Jaký konzervační přípravek používáte?
djoker
(upraveno)
1. 8. 2013, 18:24
@mišus
Dobrý večer,používám přípravek který se jmenuje kyselina sorbová,je tam myslím i přímo napsané konzervační přípravek....
itinka007
(upraveno)
29. 7. 2013, 14:31
prosím nezkoušela jste sirup i z ostružin??
djoker
(upraveno)
1. 8. 2013, 18:28
@itinka007
Dobrý den,z ostružin jsem nezkoušela ,ale včera a dneska jsem udělala celkem 8 litrů z červeného i z černého rybízu....Jinak tenhle recept můžete použít určitě i na ostružiny i maliny atd....
adrianawitt
(upraveno)
23. 7. 2013, 12:34
Zkouším tuto šťávu a mám dotaz. Druhý den přidám cukr a nechám zase do dalšího dne rozpustit, občas zamíchám. To se vůbec nevaří? Děkuji moc
djoker
(upraveno)
24. 7. 2013, 16:05
@adrianawitt
Adrianko,odpověděla jsem vám do mejlu...a teď ještě k tomu množství toho cukru...uvidíte kolik budete mít přepasírované šťávy a podle toho dáte ten cukr na 1 litr příjde1kg cukru.....tak ať se dílo podaří přeji pěkný den....
Boňule
(upraveno)
23. 7. 2013, 13:50
@adrianawitt
Také jsem tento sirup dělávala, tak si dovolím odpovědět - ne, opravdu se nevaří, a tím je ta chuť tak úžasná, silná a jsou zachovány i všechny vitamíny!
Ronda8
(upraveno)
19. 8. 2012, 8:59
MNAM