(recept
si oblíbilo 109 návštěvníků)
Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ
Potřebné ingredience
1kg meruněk, 500g cukru, velký panák rumu
Postup přípravy
Do pekáčku pokrájíme zralé meruňky, zalijeme panákem rumu a dle chuti osladíme cukrem. Vše promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Za častého míchání pečeme cca 1 hod do sklovata.
Pak ihned plníme do skleniček, pevně uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí. Marmeláda se nám nikdy neskazila a je nejlepší ,o)
Tento způsob je také výborný na švestky, jsou to pak výborná povidla :o))
Pak ihned plníme do skleniček, pevně uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí. Marmeláda se nám nikdy neskazila a je nejlepší ,o)
Tento způsob je také výborný na švestky, jsou to pak výborná povidla :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
octavie
(upraveno)
27. 7. 2019, 22:38
Je vynikající
trošku jsem ji rozmixovala tyčovým mixérem
dělala jsem ze 3 kg meruňek a zítra si to dám ještě několikrát
moc děkuji za luxusní recept





nahlásit

Raguella
(upraveno)
15. 7. 2019, 0:19
Dobrý den,právě jsem dodělala marmeládu podle Vašeho receptíku,akorát jsem dělala v hrnci na plotně,občas zamíchala a je vážně super.Krásně mi zhoustla už v hrnci,tak ve skleničkách bude určitě super.
myslím,že to bude tím,že je potřeba dát více cukru.Děkuji za bezva receptík a určitě jsem nedělala naposledy.





nahlásit

tulipanka
(upraveno)
13. 6. 2018, 16:09

nahlásit

kymama
(upraveno)
19. 8. 2015, 21:20
Je opravdu vynikající - dělala jsem před časem meruňkovou marmeládu klasicky a nově dle Vašeho receptu - otevřeli jsem dnes a je neskutečně lahodná, přímo vynikající.
Krásně mi zhoustla a cukr jsem dala třtinový, je tedy tmavší než-li ostatní, ale je úžasná. Příští rok už budu dělat jen tuto. Moc děkuji za recept




nahlásit
Cherry111
(upraveno)
7. 8. 2015, 8:42
Hezký den, tak jsem taky včera dělala tuto marmeládu a je opravdu skoro bez práce. Akorát mi také nezhoustla i když jsem ji dělala přesně podle receptu. Je možné že je to tím, že jsem dělala ze dvou dávek?
A neporadíte mi některá zkušená kuchařinka např. k čemu použít ne moc hustý džemík?


nahlásit
kopretina123
(upraveno)
7. 8. 2015, 10:24
@Cherry111
Přidat do bílého jogurtu nebo do pudingu.
nahlásit

andrdlina
(upraveno)
24. 7. 2014, 20:10
Dobrý den
,minulý týden jsem si našla Váš recept na marmeládu.Chuťově je vynikající,ale nějak mi nezhoustla,tak jsem se chtěla zeptat,kde jsem udělala chybu
.Děkuji za odpověď Andrea


nahlásit
kokoska24
(upraveno)
15. 6. 2014, 17:56
Dobrý den, recept je zajímavý a určitě vyzkouším, ale POVIDLA se dělají úplně jinak a hlavně - pravá povidla jsou úplně bez cukru!!! Dělají se ze zralých až pžezrálých švestek a tak není třeba doslazovat,
nahlásit

Eevul
(upraveno)
11. 6. 2014, 8:15
hezký den, šla by tahle marmeláda i jahod??


nahlásit
jirineckap
(upraveno)
17. 8. 2013, 9:02
Také jsem jí dělala, chutově výborná, ale na můj vkus je dost tmavá a hlavně mi nabublala a vytekla v troubě, takže jsme asi půl hodiny neviděli na 20 cm před sebou a 1 měsíc drhnu troubu po každé pečení

nahlásit

yvahlis
(upraveno)
17. 8. 2013, 8:58
Dobrý den, dělala jsem marmeládu dle vašeho receptu a je opravdu výborná
. Určitě mohu všem doporučit !!!!
Mně po rozvaření meruněk zůstaly v marmošce takové malé dřevnaté kousky-nitky (jako u kedlubnové polévky, pokud je kedlubna dřevnatá), které nešly rozmixovat, takže jsem musela marmeládku propasírovat přes jemné sítko. To jen pro info, kdyby měl někdo stejný druh meruněk a tudíž stejný problém









nahlásit

Gackulka
(upraveno)
30. 7. 2013, 17:38
Dobrý den zaujal mě Váš recept,jen jsem se chtěla zeptat kolik je z jedné dávky asi skleniček-myslím od přesnídávky
Díky

nahlásit

PVor
(upraveno)
3. 8. 2013, 13:16
@Gackulka
Dobrý den Mirko, to se bohužel nedá říct, záleží z jakého množství ovoce to uděláte. Já to co mám, to pokrájím, dle chuti osladím a peču

nahlásit

Gackulka
(upraveno)
3. 8. 2013, 16:08
@PVor
Už mám hotovo
chuťově je úúúúúúžžžžžasná


nahlásit
hanča78
(upraveno)
30. 7. 2013, 16:19
také se připojuji k pochvalným komentářům. Sice místo klasického rumu jsem tam dala bílý rum a taky dobrý. když marmeláda, tak jedině pečená. Chuť, vzhled, hustota = luxus. A práci to taky nedá. Děkuji za recept
nahlásit

lidare
(upraveno)
26. 7. 2013, 6:46




nahlásit
avoremyw
(upraveno)
26. 7. 2013, 23:16
@lidare
Barvička úžasná, chuť? No prostě ráj v hubě
. Už myslím na koláčky s pečenou marmeládou
Dala jsem méně cukru. Oba recepty budou vždy favority.


nahlásit
avoremyw
(upraveno)
25. 7. 2013, 22:06
Tak to zítra zkusím. Léta dělávám tuhle http://www.primarecepty1.estranky.cz/clanky/marmelady_-dzemy/merunkova-marmelada.html má nádhernou barvu, protože se meruňky loupou. Je mňamozní. Loni jsem poprvé vyzkoušela pečená švestková povidla a jablečná- jedním slovem "ráj v hubě". http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114464 Zítra si přivezu meruňky z Moravy, tak půlku udělám podle tohoto receptu.
nahlásit

Michaela73
(upraveno)
25. 7. 2013, 21:34
Přidávám pochvalný komentář. Dělala jsem dnes ze dvou dávek a musím říct- luxus. Delala jsem dnes i klasickou marmeládu....ale ta Vaše je jemně pikantní a prostě lepší
Jen jsem dala méně cukru
Jo a míchat jsem skoro vůbec nemusela.


nahlásit
ivkapal
(upraveno)
24. 7. 2013, 16:44
Dobrý den, píšete, že lze takto připravovat i švestková povidla a já jsem právě někde podobný recept na švestková povidla našla. Jen v tom receptu u povidel je napsáno, že se nemusí míchat a vy meruňky doporučujete často míchat. Nezkoušela jste to i bez míchání?
nahlásit
zbira
(upraveno)
18. 7. 2013, 20:11
Dobrý večer Petro, před chvilkou jsem dostala asi 50kg meruněk .Váš receptík mě nejvíc zaujal a zítra se pustím do marmošky. Recenze máte vynikající, tak snad se už teď můžu přidat k super tipu.

nahlásit
želva17
(upraveno)
18. 7. 2013, 13:05
Marmoška se povedla.Všem nám chutná.Díky za tip

nahlásit

JanaPas
(upraveno)
18. 7. 2013, 10:15
pokud se do ovoce dává rum, většinou se takovému receptu pak říká klevela. Dělám ji běžně v hrnci na plotně. Výborná je ze švestek, lepší než povidla. Rum v tom má konzervační funkci, takže se to pak nekazí. Dělání v troubě je určitě pohodlnější a dobrý nápad.. Ale zase v hrnci na plotně má tu výhodu, že když nestíhám, tak si ovoce večer jen rozvařím a na druhý den dodělám. Je krásně hustá a používám ji na knedlíky, na buchty, na palačinky, prostě všude. ¨
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
18. 7. 2013, 7:33

nahlásit