Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Zelníky

0.0
Zelníky

Potřebné ingredience

60 dkg kysaného zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 8 dkg hl. mouky, mletý pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Okapané zelí překrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a orestujeme na lžíci sádla. Pak přidáme zelí a cca 10 minut podusíme. Celé necháme vychladnout. Zatím si vejce rozšleháme s mlékem, do směsi přidáme mouku a rozmícháme na hladké těstíčko. Nalijeme na zelí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na pánvi pak smažíme menší zelné placičky. Pokud nemáte rádi klasické kysané zelí, můžete to udělat z klasického sterilovaného, které je sladko-kyselé. Mám odzkoušeno z obojího a je to výborné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

růžík 23. 11. 2009, 16:52
Dobrý den Peťo (hello), tak zelníky usmaženy ^o) jsou výborné (L) akorát mléka jsem dala mnohem více *-) možná hrnek *-) tak nevím *-) ,ale jsou výborný a to je důležitý (L) (L) (L). Díky za receptík (hello). Eva
jassnenka 9. 2. 2008, 6:27
NEPODARILY SE, BYLY TVRDE asi jsem tam dala moc mouky. tak priste se mi snad povedou.
Klíňa 9. 2. 2008, 11:02
@jassnenka Tu mouku to chce opravdu přesně odvážit, já je peču pořád a ksou měkoučké a rozpadají se.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie