(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Sterilovaný okurkový salát LUXUSNÍÍÍÍÍ !!!!
Potřebné ingredience
4-5 kilo okurků, 1 litr vody, 300 ml octa, 40 g soli, 300 g cukru krystal či krupice..
Postup přípravy
Okurky očistit,olopuat a nastrouhat na hrubo..Necháme 2-3 hodinky stát a po té slijeme z okurek vodu co pustí.. Do hrnce dát vodu,ocet,sůl a cukr, promícháme a svaříme ( necháme přejít varem)..odstavíme z plotny a necháme trošku vychladit.. Pak přidáme nálev do nastrouhaných,a vody zbavených okurek,promícháme..plníme do čistých menších sklenic,zavíčkujeme a sterilizujeme po dobu 15-ti minut..Sklenice vyndáme a necháme do druhého dne odstát..
Salát můžeme jíst hned druhý den,ve sklepě vydrží i celou zimu,ale u nás se vždy do měsíce sní je výbornýýý :) Z této várky jsem měla 10 malých sklenic od moravanky..
Vyzkoušejte!!!
Salát můžeme jíst hned druhý den,ve sklepě vydrží i celou zimu,ale u nás se vždy do měsíce sní je výbornýýý :) Z této várky jsem měla 10 malých sklenic od moravanky..
Vyzkoušejte!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ecirij
(upraveno)
9. 8. 2012, 10:56
Taky chci udělat ty okurky strouháte na hrubé nudličky pročne na kolečka .



nahlásit
InaMilerská
(upraveno)
12. 7. 2024, 21:40
@Ecirij
Klidně i na kolečka
nahlásit
InaMilerská
(upraveno)
12. 7. 2024, 21:40
Ten salát je doslova famózní????
nahlásit
Barborka59
(upraveno)
8. 8. 2021, 23:25
Zavařeno! Nálev super dochucený, už se těšíme až ochutnáme třeba za týden
a parádní využití domácích okurek, kterých se urodilo spoustu


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
17. 7. 2013, 12:21



nahlásit

carlos
(upraveno)
17. 7. 2013, 11:31
Dobrý den, mohu použít i hadovky?? Děkuji za odpověď

nahlásit

martulinda12
(upraveno)
6. 8. 2012, 13:40






nahlásit
bleška 55
(upraveno)
31. 7. 2012, 8:27
Musím potvrdit, že tento salát je výborný. Dělám již několik let a máme ho moc rádi. Ještě do něj přidávám na toto množství okurek asi 20 dkg cibule nakrájené na kostičky a trochu /asi 3 - 5 dkg strouhaného křenu/. V zimě je to opravdu pochoutka. Zdraví Jana


nahlásit
Tamra
(upraveno)
31. 7. 2012, 23:51
@bleška 55
Díky za tip
vyzkouším



nahlásit
Janova1
(upraveno)
30. 7. 2012, 10:59
Tak jsem včera dělala z poloviční dávky a je výborný. Akorát nevím,proč se tam nemůže nechat ta voda z okurek. Já jsem jí vypila.
nahlásit
Tamra
(upraveno)
30. 7. 2012, 23:08
@Janova1
Jani protože ty okurky pustí hodně šťávy a ten nálev je dělaný akorát,kdybyste tam nechala tu šťávu z okurek již by to nebylo ono a muselo by se dochucovat a to je potom na nic když se musí nálev převařit

nahlásit
Janova1
(upraveno)
31. 7. 2012, 8:23
@Tamra
Jj, jen jsem si říkala,že místo vody by tam mohla být ta voda z okurek.Ale nevím,jak by chutnala převařená, to máte pravdu.Salátek byl dobrý a udělám zase,akorát tam přidám trošku kopru na chuť. Salátek s koprem je výborný.

nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
11. 7. 2012, 17:02

nahlásit

zdenakucerova
(upraveno)
11. 7. 2012, 16:39
znám...je excelentní...dobrý nápad jak třeba zpracovat přerostlé nakládačky

nahlásit
Tamra
(upraveno)
11. 7. 2012, 23:53
@zdenakucerova
jj já včera dělala ze třech dávek,nějak jsem ty mršky na zahrádce neuhlídala


nahlásit
misicka85
(upraveno)
11. 7. 2012, 15:56






nahlásit
Tamra
(upraveno)
11. 7. 2012, 23:54
@misicka85
Vyzkoušejte je opravdu výborný
Já jej mám ráda i tak samotný



nahlásit